NOVAČE, NE PREDAJEM SE! Karlos Alkaraz izgubio u Pekingu, pa zapretio Đokoviću

Novosti online

04. 10. 2023. u 09:26

Kada je stigao na turnir u Pekingu, Karlos Alkaraz, mladi španski teniser, nije krio da mu je glavni cilj povratak na prvo mesto, a iako je poražen u polufinalu, taj cilj ostao je isti, što je momak iz Mursije i potvrdio.

НОВАЧЕ, НЕ ПРЕДАЈЕМ СЕ! Карлос Алкараз изгубио у Пекингу, па запретио Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Cilj je da mu se što više približim. Dolazim u Šangaj sa puno samopouzdanja, iako sam izgubio. Fokusiram se na to da budem bolji igrač i da pokušam da osvojim turnir, to je moj cilj - rekao je Španac.

Ukoliko mu je to primarni cilj, Karlos će morati da poradi na pojedinim segmentima igre, a naročito na psihološkom aspektu.

- Očigledno je i on igrao odličan tenis, to me je nateralo da promenim svoju igru. Nisam mogao da radim ono što sam uvek radio, pokušavao sam da igram dublje, ali nisam mogao. Pokušao sam da primenim drugu taktiku, ali ni to nije išlo. Ovo je još jedna stvar koju ću morati da naučim ako želim da pobedim Janika. U drugom setu sam bio psihički van svega, previše sam se žalio, to otežava igru na najvišem nivou, kada si ljut na sebe - objasnio je Alkaraz.

Italijan vrlo dobro zna da kažnjava propuštene šanse, što je još jednom pokazao Alkarazu.

- Imao sam šanse da napravim drugi brejk u prvom setu, nisam uspeo. Protiv igrača kao što je Janik, ako ne iskoristite šanse, teže je pobediti ili biti u prednosti. To je nešto o čemu moram da naučim - istakao je mladi Španac.

Za pobedu protiv Sinera Alkaraz smatra da svaki udarac treba da bude izveden perfektno, što njemu u Pekingu nije pošlo za rukom.

- Janik je zaista kompletan igrač. On skoro sve dobro radi. On te gura do granice u svakom udarcu. Morate savršeno da udarite loptu ako želite da budete živi u bodu. Čak i ako mislite da ste pogodili loptu stvarno, jako dobro, on može da je vrati bolje od vaše. To je nešto što on radi veoma, veoma dobro - rekao je Alkaraz.

Španski teniser šansu za trofej tražiće u Šangaju gde je slobodan na startu turnira, a u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Boržeš – Barera.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana