ŠIFRA "GREJPFRUT"! Danil Medvedev ima tajno oružje za Alkaraza i društvo

Novosti online

03. 10. 2023. u 09:07

RUSKI teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale turnira u Pekingu pobedom nad Igom Imberom, iako nije blistao, na kraju se bolje prilagodio teškim uslovima u Kini.

ШИФРА ГРЕЈПФРУТ! Данил Медведев има тајно оружје за Алкараза и друштво

Tanjug/AP

- Čitav meč je bio pun uspona i padova. Ove loptice na tvrdoj podlozi su smešne. U trećem setu sam ostao bez servisa i pobedio sam 6:1. To nije normalno, ali ovako igramo čitave godine. Tako da okej - rekao je Medvedev posle meča.

Danil je prethodno loptice uporedio sa „grejpfrutom“. Problem je što postaju teške, teraju igrače na duge poene jer se sa njima teško pogađa viner. Ruski teniser sa tim ume da se izbori, ali pitanje je koliko prijaju Karlosu Alkarazu.

 Španac se takođe žalio na loptice, koje nikako ne prijaju teniserima. 

- Primetio sam promenu od prvog treninga ovde u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice menjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovde u Kini, posle gem ili dva se promene, postanu drugačije - rekao je Alkaraz.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)