"E, A DA JE NOVAK ĐOKOVIĆ AMERIKANAC..." Legendarna teniserka objasnila svetu koliko Nole ispašta samo zato što je Srbin

Novosti online

17. 09. 2023. u 20:48

SRPSKI teniser važi za jednog od najboljih na svetu, statistički gledano, najbolji je svih vremena, ali u pogledu popularnosti prednost imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Е, А ДА ЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ АМЕРИКАНАЦ... Легендарна тенисерка објаснила свету колико Ноле испашта само зато што је Србин

FOTO: Profimedia

Marion Bartoli, koja radi kao teniski analitičar, govorila je za "RMC" o srpskom teniseru.

- Dobro znamo da je Novak kojim slučajem Amerikanac, i da ima, kao što ima 24 grend slema, 39 mastersa, šest Završnih turnira, da ima i ovaj rekord u broju nedelja na prvom mestu kao što ima, da je on taj koji je igrao najviše finala grend slemova, znamo da bi on imao statuu u svakom američkom gradu! Ali, on je Srbin. Dolazi iz veoma male zemlje koja ima izuzetno burnu noviju istoriju, rekla je Bartoli i dodala:

- To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih tema. Da je neki (američki) igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i da je pre odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netfliks seriju, ne bismo verovali.

Zaključila je tvrdnjom da Novak Đoković po rezultatima može da se meri sa Mohamedom Alijem i Maklom Džordanom.

- Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti, kaže Francuskinja, podvlačeći tako "teret" srpstva koji prati Novaka.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima