DOŠAO SAM DRUGOJ PORODICI - SRBIJI: Reči Novaka Đokovića nakon pobede u Dejvis kupu oduševiće sve

Novosti online

15. 09. 2023. u 19:01

NOVAK Đoković doneo je drugu pobedu Srbiji na Dejvis kup takmičenju u Valensiji. Srbija je tako završila takmičenje na prvom mestu. Nakon duela Nole je izneo prve utiske.

ДОШАО САМ ДРУГОЈ ПОРОДИЦИ - СРБИЈИ: Речи Новака Ђоковића након победе у Дејвис купу одушевиће све

Tanjug/AP

Srbin je bio zadovoljan nakon trijumfa.

- Na devetom sam oblaku trenutno. Sve što mi se dešava, igrati za Srbiju,to je potpuno drugačije. Odgovornost i pritisak, ali i privilegija i čast. Drago mi je što smo se kvalifikovali za završni turnir u Malagi. Nažalost po domaću publiku Španija nije uspela. Protiv Češke ćemo pokušati da potvrdimo prvo mesto i obezbedimo lakši žreb.

Novak iza sebe ima nekoliko burnih dana. Osvojio je u nedelju Ju-Es open, potom bio deo burne proslave u centru Beograda, a sada je Srbiji doneo važan bod.

- Sve se dešavalo brzo u nekoliko dana. Bio sam srećan zbog pobede u Njujorku. Nikada nije lako ostaviti porodicu. Došao sam svojoj drugoj porodici - Srbiji. Da igram za svoju zemlju daje mi posebnu radost, to su posebni prioriteti i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu.

Uslovi na meču u jednom trenutku bili su daleko od ljudskih.

- Bio sam oduševljen što sam dobio pet gemova za redom. Nije mi davao mnogo vremena. Bilo je teško, čak je i publika vrištala hoćemo vazduh. Sada klima radi ne znam šta se desilo. Bili su to najtopliji uslovi u kojima sam igrao u dvorani.

Podsetio je na to da je Srbija 2010. godine osvojila Dejvis kup.

- Mnogo bi nam značilo da osvojimo pehar. Imali smo sjajnu 2010. godinu. igrali smo finale 2013. godine. Promenio se format Dejvis kupa, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva singla morate da se vadite u dublu, u tome nemamo baš mnogo iskustva. Nadam se da ćemo u Malagi biti svi zdravi i da ćemo dobiti priliku da se borimo za trofej, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)