SRBIJA JE U ČETVRFINALU: Neverovatni Novak Đoković "orlovima" doneo važnu pobedu

A. I.

15. 09. 2023. u 18:58 >> 17:12

NAKON Lasla Đerea i Novak Đoković upisao je pobedu za Srbiju na Dejvis kup takmičenju. Slavio je protiv Alehandra Davidoviča Fokine 2:0 u setovima (6:3, 6:4.

СРБИЈА ЈЕ У ЧЕТВРФИНАЛУ: Невероватни Новак Ђоковић орловима донео важну победу

Tanjug/AP

Srbija se pobedom Novaka Đokovića plasirala u četvrtfinale Dejvis Kupa. Uprkos užasnim uslovima u dvorani u Valensiji prvi teniser sveta je uspeo da slavi, i to u nehumanim uslovima za igru. Bilo je čak 33 stepena u dvorani, uz vlažnost vazduha 64 procenata.

U osmom gemu prvog seta nakon maratonskog gema koji je trajao skoro pa 15 minuta Đoković je napravio brejk za 1:0 u setovima. Obojica su imali primedbe na uslove, a svoje nezadovoljstvo iskazivali su u svakoj pauzi, ali je kvalitet bio na strani Srbina.

Probudio se Španac u četvrtom gemu drugog seta. Napravio je brejk. Imao je Novak 30:0, a potom sa četiri vezana poena Davidovič Fokina upisao je prvi brejk za Španiju na ovogodišnjem Dejvis kupu. Uspeo je u sedmom gemu Novak da vrati brejk, a potom ga potvrdi za 4:4.

Već u sledećem gemu Novak pravi još jednu brejk priliku nakon čega je meč bio završen. Srbija je povela 2:0 protiv Španije i obezbedila plasman u četvrtfinale.

ĐOKOVIĆ - DAVIDOVIČ FOKINA 6:3, 6:4

6:4 - Rutinski je priveo meč kraju sjajni Đoković.

5:4 - Još jedan gem na servis rivala u kome Đoković ima tri brejk prilike. Iskoristio je prvu, te će sada servirati za meč.

4:4 - Potpuno drugačijeg Novaka gledali su navijači u nastavku. Lako je potvrdio brejk.

3:4 - Sada se zainatio Novak. Tri brejk prilike je imao. Prvu je spasao Španac, i to je bilo to - vratio se Đoković u meč.

2:4 - Ponovo se Novak Đoković hladio između gemova. Negodovao je i Davidovič Fokina. Da katastrofa bude još veća, na 40:30 za Novaka u dvorani su se ugasili svi semafori. Ipak, nije to mnogo smetalo Novaku koji je uprkos semaforu koji se palio i gasio došao do gema.

1:4 - Potvrdio je Fokina brejk.

1:3 - Napravio je Novak Đoković na 30:0 duplu servis grešku. Potom je imao i problem sa forhendom - 30:30. Trećim vezanim poenom Davidovič Fokina dolazi do brejk prilike. Odigrao je dobru bekhend paralelu Srbin, ali je potom pročitao Španac - brejk.

1:2 - Španac još jednom siguran na svoj servis, te dolazi do novog gema.

1:1 - Dosta se mučio Novak na servis. Tek što je promenio majicu već je bila puna znoja. Uslovi su i dalje neljudski.

0:1 - Prijala je pauza Fokini koji je "nulom" upisao prvi gem u drugom setu.

 - Nakon napornog prvog seta usledila je desetominutna pauza između setova. Obojica su otišli do svlačionice.

PRVI SET 6:3

6:3 - Novak Đoković sa lakoćom dolazi do tri vezane brejk prilike. Neverovatno, prvu je propustio. Izašao je na mrežu, poslao lopticu u mrežu. Ponovo je vrućina učinila svoje.

5:3 - Đoković znatno bolje igra u ovom gemu. Došao je do brejk prilike. Iz defanzive je Fokina došao do prilike da izađe na mrežu - izjednačenje. Velika borba je usledila, a nakon više od deset minuta nije se nazirao kraj gema. Nakon 15 minuta slomio je Novak rivala i napravio brejk. U dvorani je trenutno 32,6 stepeni celzijusa, a vlažnost vazduha je 60 procenata

4:3 - Dobio je Novak još jedan gem. U pauzi se hladio ledom, a potom mu je selektor Viktor Troicki na dlanove stavio prah koji pomaže kod znojenja.

3:3 - Igra dobro Španac u ovim momentima. Pogađa dosta linija, sjajan je u defanzivi, a to mu je donelo dve gem lopte.

3:2 - Velika je vrućina u dvorani, to dovodi do čestih grešaka, klizi reket iz ruku igračima, što često otežava igru. Forhendom Alehandro Davidovič Fokina dolazi do 30:15. U pravom trenutku usledila su dva as udarca srpskog reprezentativca koji ima gem loptu - koristi je.

2:2 - Loše za sada svoj posao rade linijske sudije. Često prave greške. Pritiskao je Novak, ali se brani dobro rival koji na kraju dobija gem.

2:1 - Dobro je servirao Đoković, uzima drugi gem.

1:1 - Sa podjednakom lakoćom Alehandro Davidovič Fokina upisuje prvi gem.

1:0 - Nije mogao bolje da počne Novak. Došao je do Asa, plus je vezao tri poena. Ipak, nije iskoristio prvu gem loptu. Drugu jeste.

17.05 - Čak 19 pobeda u singlu na Dejvis kupu vezao je Novak Đoković.

16. 45 - Laslo Đere je dominantno savladao Ramosa Vinjolasa sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) i tako doneo prednost ''orlovima''.

Trenutno su na terenu Laslo Đere i Albert Ramos Vinjalos. Srpski reprezentativac vodi 1:0 u setovima. Tokom drugog seta Đere je ponovo uspeo da oduzme servis protivniku i sada pri rezultatu 5:4 servira za meč.

Odmah nakon završetka prvog meča na teren će Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina, dok je za kraj predviđen duel dublova.

Pobeda vodi ekipu selektora Viktora Troickog na Završni turnir.

Češka ima dve pobede u prva dva kola, Srbija jedan trijumf, Španija jedan, a Južna Koreja dva poraza.

- Iznenađeni smo da su Španci izgubili od Češke sa 3:0. Očekujem da će njihov tim biti dosta izmenjen protiv nas. Naravno mi sada imamo pomoć Novaka Đokovića koji je u Valensiju došao u sredu i već dva dana trenirao. Biće spreman za ovaj meč. Uzdamo se u njega, ima neverovatan skor u Dejvis kupu i siguran sam će nam pomoći. I ostali naši igrači su spremni,  rekao je pred meč selektor Viktor Troicki.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti