ĐERE POSLE PORAZA OD ĐOKOVIĆA: "Novak je pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena"

Novosti online

02. 09. 2023. u 09:12

SJAJAN meč odigrao ja Leslo Đere protiv Novaka Đokovića, ali morao je ipak pognute glave da napusti "Artur Eš" stadion, pošto je drugi teniser pobedio sa 3:2 i to nakon što je izgubio prva dva seta. Momak iz Sente je posle meč istakao da je Nole pokazao zašto je najbolji igrač svih vremena.

ЂЕРЕ ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ЂОКОВИЋА: Новак је показао зашто је најбољи тенисер свих времена

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Trenutno 38. na ATP listi je pružio odličan otpor osvajaču 23 gred slem titule i bio je blizu da napravi veliku senzaciju.

- Znao sam da mogu da igram dobro, sigurno će mi nešto znači za budućnost, ali da li će biti neka prekretnica ili ne, to ne znam. Generalno sam igrao dobro u poslednje vreme, dobro sam igrao na ovom meču, čak ni u trećem i četvrtom setu nisam igrao toliko loše. Malo mi je pala energija, ali teško je sada - dao sam sve od sebe. On je pokazao zašto je najbolji svih vremena - rekao je Đere.

Potom je analizirao meč koji je trajao tri sata i 48 minuta.

- Nisam stavljao na sebe neki pritisak, nisam ni u mislima počeo previše da lutam, nešto minimalno, ali sada kad vratim film imam osećaj da sam krenuo agresivnije u trećem i četvrtom setu. To je izgleda njemu više odgovaralo i on je malo promenio taktiku, češće je igrao bekhend paralelu. Tek na kraju petog seta, poslednjih nekoliko gemova, sam malo smanjio brzinu loptice i to kao da je davalo više rezultata nego udaranje i napadanje, u tome je najbolji na svetu. Nebitno, pošto sam malo fizički pao, pokušao sam malo ranije da završim poene, a to je jako teško protiv njega - istakao je Laslo i dodao:

- Nekako smo obojica onako pažljivo ušli u meč i to je meni više odgovaralo, on je posle podigao nivo njegove igre, ali generalno je dinamika bila potpuno drugačija u trećem, četvrtom i prvom delu petog seta. Ja sam udarao, on je koristio brzinu mojih loptica i nekako smo ušli u tempo igru u kojoj je on najjači. Možda je trebalo da nastavim za nijansu pasivnije - zaključio je Đere.

Novak Đoković će u osmini finala Ju-Es opena igrati protiv Hvata Borne Goja.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)