"IMAO SAM RAZGOVOR SA SOBOM U OGLEDALU": Novak Đoković otvoreno posle pobede nad Đereom

Novosti online

02. 09. 2023. u 08:23

NOVAK Đoković uspeo je posle velike borbe i pet odigranih setova da pobedi Lasla Đerea sa 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 i domogne se osmine finala Ju-Es opena. On je imao zanimljivo izglaganje posle meča.

ИМАО САМ РАЗГОВОР СА СОБОМ У ОГЛЕДАЛУ: Новак Ђоковић отворено после победе над Ђереом

FOTO: Tanjug/AP

Srpski as se tokom razgovora sa Bredom Gilbertom na terenu najpre zahvalio publici na podršci.

- Neverovatno. Skoro je dva sata ovde, toliko je ljudi ostalo. Hvala vam mnogo. Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i poslednjih nekoliko godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao - rekao je Đoković.

Otkrio je potom da je na kraju drugog seta otišao u svlačionicu i imao razgovor sa sobom u ogledalu.

- Neću da lažem, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut. Mislio sam šta bi trebalo učiniti. Morao sam da se nateram da dignem sebe, da verujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspeo, ali večeras jesam.

Dobio je potom pitanje, da li je osetio umor u petom setu?

- Ako se umorio, on to nije pokazivao. Igrao je bolje u petom setu, bolje nego treći i četvrti. Disao mi je za vrat, pretio brejkom, igrao zaista veoma dobro. U ovakvim uslovima odskok je nešto niži. Uslovi su nešto sporiji ove godine. Bilo mi je teško da nađem rešenje, svi aspetri igre su bili teški, ali nije išlo od početka. U trećem setu sam se podigao. Hvala svima koji su me podigli i bodrili me. Napravio sam još jedan brejk, pa sam shvatio da imam šansu da nastavim. Zaigrao sam agresivnije. Njegove igre nisu bile kao u prva dva seta, ali nisam se predavao do poslednjeg udarca.

Za kraj je ipak priznao da je mnogo umoran.

- Znam da me je Koko lepo najavila, ali sada me zanima samo da se odmorim, da odspavam. Da se opustim - zaključio je Đoković.

Podsetimo, Nole će u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni igrati protiv Hrvata Borne Goja.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona