ĐOKOVIĆ NA SKENERU ALEKSA KOREČE: "Nole daljinskim kontroliše rivale, 36-godišnji Novak bi pobedio deset godina mlađeg"

A. I.

01. 09. 2023. u 15:42

LAKO u prvom kolu, a superiorno u drugom, Novak Đoković krstari Ju-Es openom nakon dvogodišnje pauze i oduševljava planetu. Sada već, vremešni Srbin ispisuje zlatne stranice teniske istorije.

ЂОКОВИЋ НА СКЕНЕРУ АЛЕКСА КОРЕЧЕ: Ноле даљинским контролише ривале, 36-годишњи Новак би победио десет година млађег

Eurosport

Teniski stručnjak "Eurosporta", Aleks Koreč govorio je za "Novosti", analizirajući igru u drugom kolu turnira u Njujorku. 

Nakon ubedljive pobede protiv Bernabeua Zapate Miraljesa Novak Đoković je dao zanimljivu izjavu. 

"ne želim da igram protiv sebe. Igram protiv sebe uvek u glavi, ako dobijem tu bitku, dobijam i protivnika". Upravo te reči prokomentarisao je španski teniski velikan: 

- Lepo je čuti Novaka kako kaže da igra protiv sebe, a kada uspe da kontroliše sebe, pobeđuje većinu igrača. Smiren je na terenu, kreće se odlično, pogađa sjajne udarce. Tek kada demoni uđu u njegov um, krene da bude teško. Odigrao je savršen meč, posebno u drugom i trećem setu, počeo je Koreča. On se potom detaljnije osvrnuo na sam duel Srbina i njegovog zemljaka Zapate Miraljesa. 

- Za Novaka uslovi su bili drugačiji nego u prvom kolu. Zapata Miraljes, imao je šanse, ali čim je Novak uspostavio kontrolu, slomio ga je. Osećalo se da Nole ima daljinski upravljač kojim pomera španca sa jedne na drugu stranu terena. Novakov forhend je sjajno radio, bolje nego pre deset godina. Više se na servis oslanjao, posebno je popravio drugi servis. Imao je neverovatan bekhend, a sada često menja udarce, izlazi na mrežu. Nekada je imao problema, a sada pogađa iz zgloba. Ubeđen sam da bi 36-godišnji Novak pobedio deset godina mlađeg, poručio je Koreča za Novosti. 

Inače, dešavanja i najnovije vesti sa Ju-es opena pratite na portalu "Novosti", a mečeve u direktnim prenosima na Eurosportu. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)