SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI, 6. DAN: Završena prva faza Mundobasketa 2023!

Novosti online

30. 08. 2023. u 17:34 >> 17:34

SVETSKO prvenstvo u košarci 2023. je najveći sportski događaj u ovoj godini, a sva dešavanja sa njega, i najvažnija i najzanimljivija, sve što košarka nudi, bilo da su u pitanju rezultati uživo ili drugi, bilo interesantni foto/video detalji - možete i šestog takmičarskog dana da pratite na portalu "Novosti".

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КОШАРЦИ, 6. ДАН: Завршена прва фаза Мундобаскета 2023!

FOTO: FIBA.Basketball

Rezultati uživo:

Gruzija - Venecuela 70:59

Južni Sudan - Srbija 83:115
SAD - Jordan 110:62
Obala Slonovače - Brazil 77:89
Slovenija - Zelenortska Ostrva 92:77
Kina - Portoriko 89:107
Grčka - Novi Zeland 83:74
Iran - Španija 65:85

17.30 - Završen je i šesti takmičarski dan na Mundobasketu, posle kog sledi kratak predah za one koji će se boritti za medalju (baš kratak - jedan dan), a onda tih 16 selekcija nastavljaju da se nadmeću od 1. dana septembra. Do tada, a i od tada - pratite i sve ostale vesti iz košarke (i ostatka sporta) na portalu "Novosti", na kome je poslednja objavljena informacija: NEKIMA SE NEĆE SVIDETI: Evo u koliko sati Srbija igra svoje mečeve u drugoj fazi Mundobasketa

17.12 - OVIH 16 REPREZENTACIJA NASTAVLjAJU BORBE ZA MEDALjE! Grupe, raspored utakmica i tabele druge faze Mundobasketa 2023

17.11 - Odigrana je poslednja utakmica uvodne faze šampionata sveta u košarci - Španija, koja je ranije obezbedila prolazk dalje, samo je prvu deonicu izgubila od Irana, a onda ga deklasirala sa 85:65 uz 21 poen Huanča Ernangomeza i 16 njegovog brata Vilija. Amini sa 19 i Jahčali sa 12 bili su najefikasniji kod Iranaca.

16.45 - DRAMA OKO POSLEDNjEG PUTINIKA U DRUGU FAZU! Grčka i Novi Zeland odigrali triler na Mundobasketu

16:15 - Grci su serijom 9:0 "otvorili" četvrtu deonicu i preuzeli vođstvo, sa +4 protiv Novog Zelanda ulaze u završnih sedam minuta odlučujućeg meča za prolazak dalje.

16.00 - Grčka i Novi Zeland se bore ko će u drugu fazu, a Novozelanđani u ovom trenutku vode sa 49:43. Imali su i +15 u drugoj deonici, 43:28.

FOTO: FIBA.Basketball


15:57 - Kina čiji je selektor Aleksandar Saša Đorđević je izgubila i treći meč u "našoj" grupi i neće nastaviti borbe za medalju, već će se u nastavku nadmetanja takmičiti za plasman od 17. do 32. mesta na Mundobasketu. Kinezi su rezultatom 89:107 izgubili od Portorika koji je tako zauzeo drugu poziciju u grupi B (učinak 2-1) i prošao u drugu fazu, zajedno sa Srbijom. Portorikance su predvodili Voters sa 22 i Romero sa 18 poena, a Kineze Rui Žao sa 16.

15.23 - "Zmajčeki" su ubedljivo trijumfovali protiv Valtera Tavaresa i drugova sa 92:75. U drugu fazu nadmetanja otišli su sa sve tri pobede i u dobrom raspoloženju dočekuju nastavak šampionata. Luka Dončić sa 19 i Klemen Prepelič sa 18 poena bili su najzaslužniji za novi uspeh tima Aleksandra Sekulića.

14.18 - Slovenija ne blista, ali vodi na poluvremenu protiv Zelenortskih Ostrva. Luka Dončić i Klemen Prepelič su dvocifreni kod "zmajčeka" sa po 10 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Betinjo Gomes sa sedam.

14.14 - Počeo je duel Portorika i Kine posle kojeg će se znati ko uz selekciju Srbije iz grupe B ide u narednu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu.

13.46 - Mučile su se "karioke", ali na kraju su uspele da trijumfuju i plasiraju se u narednu rundu. Novi košarkaš Crvene zvezde, Jago dos Santos, blistao je na ovoj utakmici najzaslužniji je za to što Obala Slonovače nije napravila iznenađenje. On je meč završio sa 24 poena i 12 asistencija.

13.37 - "NE RASPOREĐUJEM MINUTE, NIKADA TO NISAM RADIO": Svetislav Pešić otkrio šta je rekao Nikoli Joviću

13.30 - "DOK GOD POBEĐUJEMO, ZADOVOLjAN SAM!" Milutinov: Ovo je bilo zagrevanje uoči narednih utakmica (VIDEO)

13.17 - Brazil se muči sa Obalom Slonovače. Selekcija iz Južne Amerike ima samo +5 posle tri četvrtine - 70:65. Da stvar za njih bude još gora najbolji igrač na ovoj utakmici Jago dos Santos se povredio sredinom trećeg kvartala i od tada se nije vraćao u igru.

12.25 - Surovi Amerikanci. Jordan je bio samo lakši sparing parter i doživeo je ubedljiv poraz - 110:62. Entoni Edvards je predvodio SAD do treće pobede predvodio Entoni Edvards sa 22 poena, dok je Bobi Portis junior brojao do 13.

11:55 - KAKVA SRBIJA, STRAŠNA SRBIJA! Južni Sudan nije sila, ali "orlovi" jesu materijal za medalju na Mundobasketu

11.42 - Gruzija je uspela da savlada Venecuelu sa 70:59 i na taj način uz Sloveniju obezbedi prolaz u narednu rundu iz grupe F. Ekipu Ilijasa Zurosa do pobede je predvodio sjajni Tornike Šengelija sa 25 poena, pratio ga je Goga Bitadze sa 11.

11.26 - Srbija suvereno hita na pobedi i maksimalnom učinku u prvom delu Mundobasketa. "Orlovi" sada polako mogu da se spremaju i razmišljaju o naredna dva rivala, Italiji i Dominikanskoj Republici. Ipak, i Južni Sudan ima neke dobre poteze na ovom meču i nikada se ne predaju, no razlika u kvalitetu je očigledna.

10.50 - Amerika je počela poslednju utakmicu u grupi i veliki je favorit protiv Jordana koji nema mnogo čemu da se nada.

10.36 - Srbija ima prednost na polovini druge četvrtine od sedam razlike 41:34. Održavaju "orlovi" prednost, mada afrička selekcija ne odustaje.

10.00 - Današnji program na Mundobasketu otvaraju Srbija - Južni Sudan i Gruzija - Venecuela. Ovo je prvi put na ovom nadmetanju da "orlovi" igraju uvodni meč na šampionatu sveta.

9.38 - SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Avramović i Petrušev spremni za Južni Sudan

9.02 - (UŽIVO) SRBIJA - JUŽNI SUDAN: Samo da se ne ponove Kina i Portoriko

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od danas, 25. avgusta, sve do 10. septembra i to u tri zemlje: domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. Dakle, primarni cilj: biti među prva dva tima u svojoj grupi.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. Dakle, drugi cilj: i u novoj grupi biti među dva najbolja tima. A posle... koliko se dogura u nokaut fazi.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u subotu 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Naravno, taj meč, kao i sve ostale u kojima igraju "orlovi", možete uživo da pratite na portalu "Novosti".. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini. A baš oni igraju danas, pa ćemo sa posebnom pažnjnom, zajedno sa vama, gledati šta se to u A grupi dešava, jer će to raditi i naši reprezentativci.

9.02 - "Orlovi" danas opet izlaze na teren, rival je Južni Sudan koji je u dosadašnjem delu Mundobasketa upisao po pobedu i poraz, a za one koji ne znaju, evo jednog važnog podsetnika...

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači - Svetsko prvenstvo 2023

Kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković,  Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

9.00 - Dobar dan i dobro došli u blog uživo portala "Novosti" posvećen ovogodišnjem šampionatu planete. Još jedan dan Mundobasketa je pred nama, pa da ne okolišamo mnogo, već posvetimo se onome što sledi. A sledi - mnogo toga!

BONUS VIDEO: Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo očekivanja pred meč sa Južnim Sudanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)