DOSTA JE BILO! Ju-Es open kakav smo očekivali, imamo i najstarijeg učesnika ikada u trećem kolu

Novosti online

01. 09. 2023. u 08:35

POSLE niza senzacija konačno jedna noć kakvu smo očekivali na Ju-Es openu, favoriti su opravdali očekivanja

ДОСТА ЈЕ БИЛО! Ју-Ес опен какав смо очекивали, имамо и најстаријег учесника икада у трећем колу

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo, pošto je savladao Južnoafrikanca Lojda Herisa u tri seta. 

Bio je to njegov 13. trijumf u 14 dosadašnjih nastupa u glavnom žrebu na poslednjem grend slemu u sezoni, čime je izjednačio rekord „open ere” koji su držali Džon Mekinro i Lejton Hjuit.

Protiv Herisa Alkaraz je na terenu proveo dva časa i 30 minuta, a po setovima bilo je 6:3, 6:1, 7:6 (4).

Naredni protivnik biće mu Britanac Danijel Evans, koji je sa 1:6, 6:1, 6:3, 6:3 pobedio Holanđanina Botika van de Zandshulpa.

Program je kasno uveče zatvorio Danil Medvedev, ruski teniser, koji je posle tri sata uspeo da slomi otpor Kristofera O' Konela rezultatom 6:2, 6:2, 6:7, 6:2. Prethodno je Andrej Rubljov eliminisao Gaela Monfisa (6:4,6:3,3:6, 6:1), a istorijsko veče imao je Stan Vavrinka.

FOTO: Tanjug/AP

 

Neočekivano je Danil Medvedev na terenu proveo čak tri sata, jer je Kristofer O'Konel iznenadio odličnim tenisom u trećem setu. Kao da je Australijanac spavao tokom prva dva seta, a onda se probudio i produžio duel. Blesak je bio kratkog daha jer se Medvedev ekspresno vratio u četvrtom setu i na kraju uspeo da zakaže susret sa Sebastijanom Baezom.

Prethodno je na terenu bio Andrej Rubljov koji je igrao u derbiju dana protiv Gaela Monfisa. Ljubitelji tenisa mogli su da uživaju u nestvarnim pokretima sa obe strane mreže, Gaelovom čudesnom proklizavanju, ali i strašnim forhendima koje je slao Rus.

Prva dva seta bez problema je dobio Andrej, a onda je Francuz zablistao u trećem i vratio se u meč. Međutim, mlađi i fizički spremniji za maratone Andrej je u četvrtom setu odigrao furiozno, oduzeo protivniku dva servis gema i plasirao se u treće kolo.

Čudesni Stan Vavrinka savladao je Tomasa Ečeverija rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:2 i postao najstariji teniser koji se plasirao u treće kolo Ju-Es opena još od 1991. godine kada je to bio proslavljeni Džimi Konors.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)