ŠTA SE OVO DESILO U TORONTU: Američki teniser na neverovatan način dobio set (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2023. u 13:54

KANADSKI teniser Miloš Raonić pobedio je Frensisa Tijafoa na startu mastersa u Torontu sa 6:7 (12), 7:6 (4), 6:3. Ipak, osim iznenađujuće pobede trenutno 545. igrača sveta, meč je obeležio neverovatan poen u finišu prvog seta.

ШТА СЕ ОВО ДЕСИЛО У ТОРОНТУ: Амерички тенисер на невероватан начин добио сет (ВИДЕО)

FOTO: Profimedia

Naime, pri rezultatu 12:13 za Amerikanca u taj-brejku, on uspeva da stigne lopticu pre nego što je dvaput dotakla podlogu. Ipak, nije stigao da se zaustavi pa je tom prilikom zakačio i mrežu.

Sudija je odmah reagovao i dosudio "tač" (poen za Raonića). No, odmah se ispravio i dodelio poen Tijafou, što je ujedno značilo da je prvi set gotov. Zbog ove odluke arbitra u stolici svi su ostali u čudu, ne znajući šta se događa.

Oba tenisera su bila zbunjena, publika takođe. Nedugo potom stiglo je i objašnjenje ove odluke. Amerikanac je pre drugog odskoka dotakao mrežu, ali taj deo mreže je bio izvan singl terena i ne računa se prilikom primene tog pravila.

Raonić je zatražio da dođe supervizor. To se i desilo i on je potvrdio odluku glavnog sudije, pa je Kanađanin na neverovatan način izgubio prvi set.

Ipak, to nije negativno uticalo na njega pošto je uspeo da odigra dobro naredna dva seta i trijumfuje posle dva sata i 42 minuta velike borbe.

Nekada treći reket planete će u drugom kolu igrati protiv Taroa Danijela iz Japana.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)