ALKARAZ JE SVE PRIZNAO: Ova žena mu je pomogla da pobedi Đokovića

Novosti online

18. 07. 2023. u 09:14

KARLOS Alkaraz je u finalu Vimbldona uspeo u nečemu što su mnogi mislili da neće, pobedio je Novaka Đokovića na Centralnom terenu Vimbldona i "oteo" mu trofej koji je srpski teniser podizao prethodne četiri godine.

АЛКАРАЗ ЈЕ СВЕ ПРИЗНАО: Ова жена му је помогла да победи Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Prekinuo je Srbinov niz nepobedivosti na Centralnom terenu koji je trajao preko 10 godina. 

- Mislim da on jako brzo upija nove stvari, a gledali smo toliko igrača koji se na travi kreću veoma brzo. Kopirali smo malo Marija, Rodžera, Novaka… Na kraju, nije lako, ali smo uspeli. Znali smo da bi trebalo da igra manje-više na istom nivou kao protiv Medvedeva. On je stalno na osnovnoj liniji, a Karlos voli slajsom da natera rivala da izađe na mrežu. To je bilo nešto što smo morali da radimo i protiv Novaka, pa je to bio način da razbijemo njegov ritam - otkrio je Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza, kako su srušili Đokovića. 

Foto: EPA-EFE/JOE CASTRO

 

Međutim, pored stručnog štaba jedna žena je imala veliku ulogu u trijumfu Španca. Naime, pred meč sa Novakom, mladi Alkaraz se sastao sa Martinom Navratilovom, koja mu je dala ključne instrukcije.

- Taj njen savet mi je mnogo pomogao. Video sam je posle i rekao joj da je njen savet bio ključan da pobedim Đokovića. Mnogo sam slajsovao lopticu, radio sam sve što mi je govorila, ipak je devet puta bila šampionka Vimbldona. Morate da radite šta vam ona kaže! - naglasio je Karlos Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)