"ĐOKOVIĆ NIJE SAMO NAJBOLJI TENISER..." Mats Vilander kao nikada do sada

Novosti online

12. 07. 2023. u 10:16

NOVAK Đoković igra najbolji tenis u karijeri, a pohvale stižu sa svih strana. Pred duel sa Janikom Sinerom o Srbinu je govorio Mets Vilander.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ САМО НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР... Матс Виландер као никада до сада

Tanjug/AP

Stručni konsultant Eurosporta i nekadašnji teniser Mats Vilander afirmativno govori o Novaku Đokoviću iz dana u dan.

- Novak Đoković očigledno ide po 24. Grend slem, time bi izjednačio rekord Margaret Kort kao najbolji ikada u tenisu, bilo da je muško ili žensko. Margaret Kort je uradila to kada nije bila "open era", nije baš za poređenje, ali je broj. On će biti najbolji ikada. Za mene nije samo najbolji ikada u poređenju sa drugima, mislim da smo u 2023. godini videli najbolju verziju Novaka Đokovića.

- Način na koji je osvojio Australijan open je neverovatan. Udarao je forhend jače nego ikada pre, da li je to bilo zbog male povrede u desnoj nozi, da li se osećao opuštenije, ne bih rekao... Onda smo videli Rolan Garos, gde je bio potpuno neverovatan u polufinalu protiv Karlosa Alkaraza. Diktirao je igru sa 36 godina, da li je s godinama to shvatio, da mora da bude agresivniji jer neće moći da se oporavi od dugih mečeva kao ranije.

Dodao je Vilander i zanimljivu opasku da je Novak Đoković najbolja verzija sebe.

- Sa ovim, on je bolji igrač, udara lopte jače. Očito je postao sve pametniji i pametniji. On je i kao mlad igrač bio pametan, ali teniski IQ sada više dolazi do izražaja u njegovoj igri, bekhend slajs, izlazak na mrežu, drop šotovi... svaki aspekt njegove igre je sada bolji nego što je ikada bio. Možda kretanje nije zbog njegovih godina. Ali, za mene Novak nije samo najbolji ikada u muškom tenisu, već je i najbolja verzija sebe ikada.

Podsetimo, Đoković će u petak na centralnom terenu igrati protiv Janika Sinera, sa kojim je i prošle godine igrao na Vimbldonu i tada je posle velikog preokreta došao do pobede, iako je gubio sa 2:0 u setovima, a kasnije je i osvojio svoj sedmi Vimbldon.

Novak pored 24. Grend slema i rekorda Margaret Kort juri i 8. pehar na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)