POČINJE! Novak Đoković otvara Vimbldon 2023.

Novosti online

02. 07. 2023. u 17:34

NOVAK Đoković kreće u pohod ka novoj stranici teniske istorije, a Vimbldon je idealno mesto za takve podvige.

ПОЧИЊЕ! Новак Ђоковић отвара Вимблдон 2023.

FOTO: Tanjug/AP

Organizatori najčuvenijih teniskog turnira danas su potvrdili da će Nole otvoriti ovosezonsko grend slem nadmetanje u Londonu, što i ne čudi - iako je je drugi nosilac, upravo je Srbin branilac titule (i to četvrostruki uzastopni šampion), pa će njemu pripasti čast da prvi izađe na teren.


U ponedeljak, 3. jula, od 14.30 po našem, srednjoevropskom vremenu (a 13.30 po lokalnom), Đoković igra protiv Pedra Kaćina iz Argentine.


Taj 28-godišnjak je trenutno 67. na ATP listi, na Vimbldonu nikad ranije nije učestvovao u glavnomo delu turnira, a na grend slemovima mu je najbolji rezultat treća runda Ju-Es opena 2022. Ove godine je ispao u prvom kolu Australijan opena, pa u drugom na Rolan Garosu.

Kaćin i Nole nikada nisu igrali takmičarski meč, a zanimljivo je da argentinski teniser u svojoj karijeri još uvek nema zvaničan nastup na terenu sa travnatom podlogom (Đoković na travi ima 109 trijumfa i 18 poraza).

 

Podsetimo, Nole u Londonu brani prošlogodišnju titulu i ne samo da kreće u pohod na osmu vimbldonsku, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, već i po svoj 24. grend slem trofej.

Srbi na Vimldonu - još dvojica igraju u ponedeljak

Pored Novaka, još dva naša reprezentativca nastupaju na Vimbldonu 2023 prvog radnog dana u novoj sedmici.

Oko 17 časova će Miomir Kecmanović na terenu broj sedam igrati takođe protiv Argentinca, Dijega Švarcmana, a možda već oko 16 na terenu broj 17 Dušan Lajović će odmeriti snage sa domaćim takmičarem, Britancem Janom Čoinskim, koji je 167. na ATP listi.

Sam Vimbldon, ali i sve o Novaku Đokoviću, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo