POLJUBIŠ ORIGINAL, REPLIKU NOSIŠ KUĆI: Novak Đoković o trofeju Vimbldona

S.RAJIĆ

30. 06. 2023. u 20:00

VEĆ sedam puta je imao priliku da doživi dečački san o osvajanju Vimbldona Novak Đoković. Srpski igrač nema nameru na tome da se zaustavi, jer je za 16. jul zakazao novi "randevu" sa čuvenim trofejem, kada je na programu finale turnira, koji počinje u ponedeljak. Nažalost po našeg asa, tradicija je takva da originalni pehar ne može da ponese sa sobom kući i stavi u svoju vitrinu. Stoga, svaki momenat "sastanka" tokom ceremonije koristi da stvori lepa sećanja.

ПОЉУБИШ ОРИГИНАЛ, РЕПЛИКУ НОСИШ КУЋИ: Новак Ђоковић о трофеју Вимблдона

FOTO: AP

- Možete samo napravite par fotografija sa peharom, "popričate sa njim", poljubite ga, zagrlite i vratite nazad. I dobijete repliku da je ponesete kući - pomalo tužno je rekao Novak, dok je sa novinarom Bi-Bi-Sija Džonom Votsonom obilazio kabinet sa peharima u prostorijama Vimbldona.

Po dolasku na terene u Londonu Novak je ponovo osetio ukus trave. Otkrio je dilemu da li je više gladan za titulama ili travom.

- Oboje! Obožavam ovu travu, najukusnija je koju sam ikad probao. Tradicija grickanja počela je kada sam prvi put pobedio 2011. Nisam znao šta bih drugo mogao da uradim u tom trenutku sreće. Rekao sam sebi, možda bih mogao da uzmem malo trave i probam je. Postala je mala tradicija, radio sam to svaki put kad sam osvojio Vimbldon, tako da se nadam da ću je okusiti ponovo - nagalasio je Đoković.

Zbog istorije i tradicije grend slem u Londonu je najcenjenije takmičenje u belom sportu.

- Ovo je najunikatniji teniski turnir na svetu. Velika većina igrača sanja o tome da ga osvoji. Nema osećaja kao što je taj u našem sportu. Zaista je nešto posebno. Pogledajte taj trofej, to je sveti gral tenisa - ispričao je sa velikim osmehom Đoković. - Dosta je težak ovaj peha, ali nema veze! Samo se topite od sreće kada je u vašim rukama.

Prvi put na Vimbldon dolazi kao čovek sa najviše grend slem pehara (ima 23, nadal 22). Ipak, skromno Nole odbija da se nazove najvećim svih vremena.

- Ne dozvoljavam sebi da se nazivam najboljim, jer osećam da bi to bio znak nepoštovanja prema starijim generacijama igrača koji su nam utabali put. To što sam deo istorije je nešto što me duboko intrigira, inspiriše i motiviše. Naravno da sam uzbuđen što sam osvojio taj 23 grend slem u Parizu - podvukao je šampion Vimbldona. 

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!