RUS RAZOČARAO MNOGE! Danil Medvedev "sahranio" Novaka Đokovića

Novosti online

18. 05. 2023. u 21:36

DANIL Medvedev se plasirao u polufinale mastersa u Rimu. Na konferenciji za medije neizostavno je bilo pitanje za Rusa o Rafaelu Nadalu koji neće igrati na Rolan Garosu.

РУС РАЗОЧАРАО МНОГЕ! Данил Медведев сахранио Новака Ђоковића

Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je da je Rus po drugi put u polufinalu masters turnira na šljaci, prethodno je to učinio 2019. godine u Monte Karlu. On smatra da je neigranje Španca jako loša vest za tenis.

- Da, naravno da je loša vest jer ne želite da vidite nikoga da otkazuje zbog povrede, da se povlači, a posebno ne Rafa. Ako pričamo o favoritima, da, stanje se menja. I da je rekao "95 odsto sam siguran da neću igrati", i dalje bi bio favorit.

Potom je prokomentarisao činjenicu da će Nadal pokušati da se vrati tenisu 2024. godine.

- Tužne vesti. Srećan sam zbog toga što će pokušati da se vrati. Čuo sam da nije siguran kada bi se vratio igri i treninzima, ali želi da se vrati najdalje do početka naredne godine. Mislim da svi želimo da ga vidimo ponovo na terenu. Makar još nekoliko godina dok ne odluči da stane - kazao je Medvedev.

A onda...

Rus je istakao da brojne titule Novaka Đokovića na Australijan ppenu ne mogu da se porede sa 14 koliko Nadal ima na Rolan Garosu.

- U tenisu, sigurno ne može. Mislim da je Novak osvojio devet, dest puta Australijan open. Ipak, Rafa je osvojio ovamo 14. Možda Novak, ako dođe do 14 u Australiji, može da se poredi. Ali, tek tada ćemo pričati o tome - rekao je Medvedev.

On će u polufinalu igrati sa boljim iz meča Stefanosa Cicipasa i Borne Ćorića.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri