KAKAV MEČ SRBIJA - SLOVENIJA: "Orlići" dali evrogol, ali poklekli u nestvarnoj utakmici Evropskog prvenstva

A. I.

18. 05. 2023. u 18:52 >> 18:53

SRBIJA je porazom otpočela učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Neverovatan duel odigrali su "orlovi" protiv Slovenije, a "zamjčeki" su slavili 2:4.

КАКАВ МЕЧ СРБИЈА - СЛОВЕНИЈА: Орлићи дали еврогол, али поклекли у нестварној утакмици Европског првенства

Foto: Printscreen UEFA

Rano su Slovenci došli do vođstva. David Pejčić zatresao je mrežu Srbije u četvrtom minutu, a šok pulena Aleksandra Lukovića iskoristio je šest minuta kasnije Luka Topalović koji je uvećao prednost na 2:0.

Taman kada su se "orlići" oslobodili pritiska i krenuli sa napadima ka golu rivala usledio je novi šok, Aldin Jakupović još jedno trese mrežu Viktora Džodića.

Foto: Printscreen UEFA

Rene Hrvatin nagovestio je ubedljivu pobedu Slovenaca novim golom Slovenije i to u 52. minutu, a nisu želeli potom Srbi da mašu belom zastavicom, te je Mihajlo Cvetković upisao našu reprezentaciju na Semaforu u 66. minutu, a Andrej Petrović je osam minuta pre kraja meča postavio konačnih 2:4

Petrović je postigao neverovatan pogodak sa preko 20 metara je poslao jak projektil, a paradom ga je ulepšao Žan Trivunčević.

Srbija - Slovenija 2:4 (3:0)

( Cvetković 67', Petrović 82' - Pejčić 6' - Topalović 10', Jakupović, Hrvatin 53')

KRAJ MEČA

82' GOL! Kakav gol za Srbiju! Postigao je sjajni Andrej Petrović. Snaćno je mladi reprezentativac Srbije raspalio sa preko 20 metara, a golman Slovenije paradom mu je ulepšao pogodak

67' - GOL! Srbija se upisala na semafor. Mihajlo Cvetković je iz srca šesnaesterca odlično uputio nisku loptu koja je završila u mreži

Foto: Printscreen UEFA

54' GOL! Lepu akciju Slovenije krunisao je golom Rene Hrvatin. Odlično su Slovenci probili po levoj strani, a spreman za udarac na drugoj strani bio je Hrvatin.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

33' GOL! Prekinuli su Slovenci napade Srbije, Jakupović je iskoristio letargičnu odbranu Srbije, te nakon odlične dubinske lopte Topalovića - 3:0 za Sloveniju!

10' - GOL!  Đurić je izgubio loptu, Topalović je došao do nje i matirao je Džodića za novi gol Slovenaca.

6' - GOL! Prelepa akcija Slovenije. Pogrešila je odbrana Srbije, a David Pejčić iskoristio je odlično dodavanje i zatresao je mrežu "orlova".

1' Utakmica je počela.

UOČI MEČA

Srbija se nalazi u "B" grupi, prvi meč "orlići" igraju protiv Slovenije, a pobeda je imperativ.

U grupi sa pomenutim reprezentacijama su i Italija i Španija.

Selektor Aleksandar Luković je pred uvodni duel izneo očekivanja.

- Utisci po dolasku u Budimpeštu su fenomenalni. Pohvalio bih domaćina turnira na fantastičnoj organizaciji, Uslovi u hotelu i trening centrima su zaista sjajni. Ono što je najbitnije za nas da su igrači zdravi i motivisani, da jedva čekaju da turnir počne, kao i svi mi u delegaciji. Ovo je zaista jedna lepa prilika da promovišemo našu zemlju u Evropi na najvećem mogućem nivou, što se tiče ove uzrastne kategorije. Spremni smo, radili smo dobro, jako sam zadovoljan kako smo odradili mini-pripreme u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, kao i do sada odrađene treninge u Budimpešti. Jedva čekamo da turnir počne i svi zajedno se radujemo sutrašnjoj utakmici. Za ovo smo se pripremali prethodne dve godine i mislim da momci treba da uživaju na ovom turniru, pošto je ovo njihovo prvo veliko takmičenje u, verujem, bogatim i uspešnim karijerama, istakao je selektor Aleksandar Luković i dodao:

- Trenutno razmišljamo samo o Sloveniji i za nas je ta utakmica najbitnija. Poznajemo se dobro, već smo dva puta igrali sa njima i imam veliki respekt prema toj selekciji. Pripremili smo se na kvalitetan način, izanalizirali i protivnika i nas, i očekujem da sutra startujemo na šampionatu Evrope kako treba, zaključio je Luković.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)