"E, PA SAD ĆEMO..." Reakcija zvezde Ukrajine posle dozvole da učestvuju Rusi i Belorusi

Novosti online

05. 04. 2023. u 16:12

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob koji je počeo pre 13 i po meseci, kada je Rusija krenula u ono što naziva "specijalnom vojnom intervencijom", dolaze iz sfere sporta.

Е, ПА САД ЋЕМО... Реакција звезде Украјине после дозволе да учествују Руси и Белоруси

Foto: Piksabej

Naime, ukrajinska teniserka Elina Svitolina izuzetno se iznervirala što su organizatori Vimbldona doneli odluku da ove godine, za razliku od 2022, dozvole učešće takmičara i takmičarki iz Rusije i Belorusije.

Kada je upitana od strane "Teniskog kanala" šta misli o tome, nije skrivala emocije:

- To je odluka organizatora. Mi to moramo da poštujemo. Zato ćemo... Sad ćemo da se vratimo na teren i da nekome isprašimo zadnjicu! - poručila je Svitolina.

Ukrajinska teniserka Jelina Svitolina / FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, prošle godine Rusi i Belorusi nisu mogli da učestvuju na najpoznatijem teniskom turniru zbog samovolje organizatora Vimbldona. Ta samovolja je organizatore skupo koštala - ali samo u finansijskom smislu (zbog kazni od strane ATP i VTA), a najgore je prošao Novak Đoković.

On je, naime, ostao bez 2.000 bodova jer su, "kako ne bi bili oštećeni ostali teniseri i teniserke, zbog neplaniranog odsustva Rusa i Belorusa" - brisani učinci iz 2021, a nisu dodeljivani bodovi za 2022, pa je tako Đoković, iako (ponovo) šampion, ni kriv ni dužan ostao bez 2.000 ATP poena iz prethodne sezone.

Novak Đoković sa sedmi put osvojenim peharom Vimbldona, 2022. godine - FOTO: Tanjug/AP

I pored toga, Nole je (od ove sedmice) opet prvi na ATP listi, a sledi masters u Monte Karlu, na kome neće biti Rafaela Nadala, ali je "sprečena" i mogućnost da Đoković "ukrsti rekete" sa svojim sadašnjim takmacom u borbi za svetsko mesto "broj 1", Karlosom Alkarazom

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!