DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Ju-Es open uradio nakon što je Novak Đoković podneo zahtev da mu se dozvoli ulazak u Sjedinjene Američke Države!

Novosti online

03. 03. 2023. u 22:23

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju, Danil Medvedev se za to pobrinuo, pa se Srbin sada nada da će se desiti presedan i da će moći da uđe u Sjedinjene Američke Države. Za to je potrebna odluka američkih vlasti, kojom bi se napravio veliki izuzetak od aktuelnih zdravstvenih pravila koja u SAD vladaju.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Ево шта је Ју-Ес опен урадио након што је Новак Ђоковић поднео захтев да му се дозволи улазак у Сједињене Америчке Државе!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je izgubio od Medvedeva u dva seta, i to uz jednu raspravu sa sudijom, posle čega srpski as, a ni njegovi navijači, ne znaju koji su sledeći turniri na kojima će Nole igrati.

Ovo stoga jer su još uvek na snazi američka pandemijska pravila da u tu zemlju ne mogu da uđu nevakcinisane osobe.

Iako se ukidanje tih mera očekuje "svakog časa", dva velika turnira koja se odigravaju u SAD mogla bi da ostanu izvan Novakovog "domašaja" ako se ne dogodi jedna intervencija vlasti.

Zato je srpski as, zajedno sa svojim timom, pisao nadležnima u Americi sa molbom da se napravi izuzetak, ne bi li mogao da i koji dan ili nedelju pre zvaničnog ukidanja pomenutih mera - otputuje u tu zemlju.

I, dok Nole čeka tu odluku, dobio je prilično neočekivanu podršku.

Naime, oglasio se Ju-Es open, i u to "svoje" i ime Teniskog saveza SAD.

To javno obraćanje američkim vlastima glasilo je ovako:

- Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koji je naš sport ikada imao. Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država i Ju-Es open se nadaju da će biti uspešan Novakov zahtev da mu se dozvoli ulazak u zemlju kako bi navijači mogli da ga vide ponovo u kaciji u Indijan Velsu i Majamiju - poručili su organizatori poslednjeg grend slema u sezoni putem društvenih mreža.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu