"E, DA TAMO DOŽIVIM VRHUNAC!" Novak Đoković otkrio najnovije vesti o odlasku na američku turneju, ali i "Rafinom" grend slemu

Novosti online

24. 02. 2023. u 22:12

NOVAK Đoković se nada da će i ATP Indijan Vels i masters u Majamiju biti nadmetanja na kojima će, kao nekada, juriti trofej, ali zna šta će raditi i ako mu se želja ne ispuni.

Е, ДА ТАМО ДОЖИВИМ ВРХУНАЦ! Новак Ђоковић открио најновије вести о одласку на америчку турнеју, али и Рафином гренд слему

FOTO: AP/Tanjug

Govoreći za "Sport klub", Novak Đoković je upitan dokle će čekati odgovor američkih vlasti na molbu da mu se omogući ulazak u SAD:

- Čekam do poslednjeg trenutka, kao i prošle godine. To je proces koji nije u mojim rukama više. Ono što smo mi mogli da uradimo, to smo uradili. Aplicirali smo za to izuzeće, jer tamo još nije skinut taj "mandat" da nevakcinisani ne mogu da uđu u zemlju bez izuzeća, a ja sam u toj poziciji. Zahvalio bih se još jednom direktorima turnira u Majamiju i Indijan Velsu koji su zaista pružili podršku i sve što mogu da, koliko je moguće, utiču na vlasti Amerike da mi da dozvolu. Nadam se da će pozitivan ishod da bude, ali trenutno ne mogu da kažem više o tome - istakao je Nole.

Na nagoveštaje novinara da je "gotovo izvesno da će mu do Ju-Es opena sigurno biti omoguće ulazak u Sjedinjene Američke Države", odgovorio je kratko:

- Još nije sigurno. Ima najava, ali dok ne bude zvanično, ne mogu da pričam o tome. 

Upitan da li je dobra strana, ako dođe do toga da ne može da igra američke masterse, imati više vremena za šljaku, naglasio je sledeće:

- Razlika između prošle i ove godine je što sam sada igrao Australiju, osvojio, napravio istorijski rezultat, imao dovoljno mečeva, a prošle godine znamo šta se desilo u Australiji i... vratio sam se ovde, odigrao samo Dubai i potom imao poteškoća da pronađem tu formu željenu, koja je došla tek negde oko Rima. Ovoga puta se dosta bolje osećam igrački i, naravno, veoma sam motivisan. Gde budem imao mogućnost da igram, tu ću igrati. Prilagodiću raspored, naravno, ako ne budem otišao u Ameriku, da se što bolje pripremim za šljaku koja je veoma zahtevna podloga, i fizički i mentalno. Želeo bih da započnem sezonu na šljaci bolje nego što je to bio slučaj u poslednjih tri, četiri, pet godina, jer nisam igrao baš najbolji tenis u Monte Karlu, a to će biti moj prvi turnir (na toj podlozi). Nadam se dobrim pripremama, dobrim rezultatima i, naravno, vrhunac da doživim na Rolan Garosu - zaključio je Đoković.

Podsetimo, sledeći trofej po koji Novak "ide" je onaj u Dubaiju, gde ATP turnir iz serije 500 počinje u sedmici pred nama.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)