KECMANOVIĆ U FINALU DELREJ BIČA: Protiv Frica za drgu titulu u karijeri

Tanjug

19. 02. 2023. u 07:56

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale turnira u američkom Delrej Biču, pošto je savladao Moldavca Radua Albota sa 7:6(8), 3:6, 6:2.

КЕЦМАНОВИЋ У ФИНАЛУ ДЕЛРЕЈ БИЧА: Против Фрица за дргу титулу у каријери

Foto: G. Čvorović

Rival u finalu biće mu prvi nosilac na turniru, Amerikanac Tejlor Fric, koji je u drugom polufinalu pobedio zemljaka Makenzija Makdonalda sa 6:3, 7:6(6).

Turnir u Delrej Biču igra se za nagradni fond od 642.735 dolara.

Kecmanović je plasmanom u finale obezbedio povratak u Top 30. On će u slučaju poraza od Amerikanca biti 30, a ako osvoji turnir u Delrej Biču popeće se na 29. mesto. Njegov najbolji plasman u karijeri je 27.

Do sada u finalima ATP turnira ima skor 1:1. Pre dve godine je u finalu Kicbila na šljaci savladao Nemca Janika Hanfmana, a 2019. je u finalu Antalija opena koji se igrao na travi izgubio od Lorenca Sonega.

Sa Fricom se do sada sastajao tri puta a skor je 2:1 u korist Amerikanca. Prošle godine Fric je slavio u četvrtfinalu Indijan Velsa, a Miša mu se osvetio u osmini finala Majamija. Prvi susret odigrali su 2019. u četvrtfinalu Atlante i pripao je Fricu.

BONUS VIDEO - Đokovićev trening sa Kecmanovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)