ĐOKOVIĆ ILI NADAL? Dominik Tim o GOAT trci - ovo je njegov kriterijum

Novosti online

05. 02. 2023. u 18:13

AUSTRIJSKI teniser Dominik Tim govorio je o GOAT trci, tačnije o tome kako treba odrediti najboljeg u istoriji "belog sporta".

ЂОКОВИЋ ИЛИ НАДАЛ? Доминик Тим о ГОАТ трци - ово је његов критеријум

FOTO: AP

Nekada treći reket sveta smatra da je stvar o izboru vrlo jednostavna.

- Po mom mišljenju grend slem titule trebalo bi da budu glavni kriterijum kada se odlučuje ko je najbolji svih vremena. Imate četiri najvažnija turnira u tenisu. Sve ostalo je lepo, ali nije isto. Slemovi su to što se računa, tako da bi GOAT verovatno trebalo da bude onaj sa najviše grend slemova - rekao je Tim.

Novak Đoković i Dominik Tim/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ako bi se zaista gledali samo trofeji sa četiri najveća turnira, onda je jasno da su jedini kandidati za ovo laskavo priznanje Novak Đoković i Rafael Nadal (obojica imaju po 22 grend slem pehara).

Seća se tim mečeva koje je igrao sa Srbinom i Špancem. On je poražen od Noleta u finalu Australijan opena, a od Rafe u meču za trofej na Rolan Garosu.

- U finalu Australijan opena 2020. godine dosegao sam najviši nivo mogućnosti, i fizički i što se tiče tenisa. Čak i tako, izgubio sam u pet setova od Novaka. Praktično, nisamo mogao da igram bolje, a izgubio sam. To sve govori. Sa Rafom u Parizu 2019. takođe sam igrao dobro, ne tako kao u Australiji, ali moj nivo je bio visok - zaključio je trenutno 96. igrač sveta.

Podsetimo, Tim ima jednu grend slem titulu. Austrijanac je trijumfovao na Ju-Es openu 2020. godine.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece