KOREČA I MEKINRO ZA "NOVOSTI" O NOVAKOVOJ POVREDI: Đoković? Velike su šanse da neće izdržati do kraja Australijan opena

A. I.

20. 01. 2023. u 19:25

NOVAK Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena. Pobedio je 3:1 u setovima francuskog tenisera Enza Kuaka. Ono što je navijače zabrinulo jeste obnovljena povreda zadnje lože srpskog tenisera. O njoj su za "Novosti" govorili teniski eksperti "Eurosporta" Džon Mekinro i Aleks Koreča.

КОРЕЧА И МЕКИНРО ЗА НОВОСТИ О НОВАКОВОЈ ПОВРЕДИ: Ђоковић? Велике су шансе да неће издржати до краја Аустралијан опена

Tanjug/AP

Podsetimo, u drugom setu duela Novaka Đokovića i Enza Kuaka Srbin je zatražio medicinski tajm-aut. On je obnovio povredu zadobijenu u polufinalu ATP turnira u Adelejdu, protiv Danila Medvedeva.

Meč je uspeo da privede kraju uz medicinsku asistenciju, ali nakon njega nije imao optimistične prognoze o samoj povredi.

- Nije dobro uopšte, da budem iskren. Idem dan po dan. Bilo je bolje u poslednjem meču nego večeras. To je sve što mogu da kažem. Neka mi Bog pomogne. Idemo dan po dan, rekao je Đoković.

Eurosport/Warner Bros.Discovery

Ni legendarni američki teniser Džon Mekinro ne gleda na Novakovu povredu sa optimizmom.

- Velike su šanse da neće izdržati do kraja turnira. To otvara vrata drugim teniserima koji nisu do sada osvajali Australijan open. Možda ćemo gledati neočekivane finaliste. Možda Andrej Rubljev, na primer, bude jedan od njih, rekao je Mekinro za "Novosti".

Eurosport/Warner Bros.Discovery

O fizičkim problemima sa kojima se susreće najbolji srpski teniser govorio je i Aleks Koreča. Španac smatra da Novak uprkos problemima i dalje ima kontrolu igre tokom mečeva.

- Đoković nije sto odsto spreman, ali i dalje ima veliki uticaj na igru tokom mečeva. Istina je da smo viđali ovakve situacije i na drugim turnirima, u kojima Srbin uspeva da odgovori izazovima i prevaziđe ozbiljne povrede. Čak potom i da zaigra još jače i na kraju osvoji turnir. U korist mu ide to što su mnogi favoriti ispali. Tu je ostao Cicipas, danas je ispao i Medvedev. Ipak, to otvara prostor za druge igrače, pred Novakom je velika bitka - istakao je Koreča.

Podsetimo, Novak Đoković u subotu ujutru igra protiv Grigora Dimitrova meč trećeg kola Australijan opena. Duel počinje od 9 časova po našem, srednjoevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)