TENIS SE OPRAŠTA OD ČUVENE IGRAČICE: Poslednji juriš teniserke koja je sa Srbinom osvojila grend slem titulu

Novosti online

14. 01. 2023. u 21:17

KADA u penziju odlazi višestruka grend slem šampionka, onda to svakako predstavlja jednu od najzanačajnijih teniskih vesti u mesecu.

ТЕНИС СЕ ОПРАШТА ОД ЧУВЕНЕ ИГРАЧИЦЕ: Последњи јуриш тенисерке која је са Србином освојила гренд слем титулу

Foto: EPA/TRACEY NEARMY

A upravo je kraj karijere najavila Australijanka Samanta "Sem" Stosur, koja je na Instagramu poručila da će joj predstojeći Australijan open biti poslednji turnir u karijeri.

Stosurova, rođena 30. marta 1984, je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila devet titula, uključujući Ju-Es open 2011.

U nadmetanjima ženskih parova je došla do 28 trofeja, među njima su i dva Ju-Es opena (2005. i 2021), te Australijan open (2019) i Rolan Garos (2006).

U igri mešovitih parova jednom je i sa Srbinom podigla grend slem trofej: bilo je to 2014. kada je Vimbldon pokorila zajedno sa Nenadom Zimonjićem, a u miks-dublu je taj turnir osvojila i 2008, kao i AusOpen tri godine ranije.

Posle njene objave, stiglo joj je mnogo javnih poruka podrške, ponajviše od suparnica, ali i sunarodnica koje se bave tenisom, dok se od tenisera prvi javio Metju Ebden, poželevši joj sreću na poslednjem turniru u karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Stosur (@samstosur)

Pratite u naredne dve sedmice Australijan open 2023. uz sportske stranice portala "Novosti", da vam slučajno nešto zanimljivo ili važno - ne promakne.

Kada igra Đoković?

Podsetimo, imajući u vidu da je, voljom žreba, Novak Đoković svrstan u "donju polovinu" parova, time je postalo jasno da će Nole imati dan manje za polufinale od nekih aktera.

Sa druge strane, u subotu je postalo poznato i kada tačno igra svoj prvi meč (u terminu koji će obradovati sve u Srbiji).

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN - Ovo možda niste znali o čuvenom grend slem turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)