VAŽNO SAOPŠTENJE: Hitno se oglasili sa Australijan opena i doneli (ne)očekivanu odluku

Novosti online

05. 01. 2023. u 09:32

Australijski teniski savez je zvanično objavio odluku da dozvoli ruskim i beloruskim takmičarima nastup na ovogodišnjem Australijan openu, kako je i ranije bilo najavljeno.

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ: Хитно се огласили са Аустралијан опена и донели (не)очекивану одлуку

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Australija nije želela da krene stopama Velike Britanije koja je na prošlogodišnjem Vimbldonu zabranila nastup takmičarima iz Rusije i Belorusije, politički motivisanom odlukom.

- Igrači iz Rusije i Belorusije će moći da učestvuju na međunarodnom teniskom turniru na Australijan openu, kao individualni takmičari - navedeno je u saopštenju.

Ranije je najavljeno da se na listi učesnika Australijan opena nalaze Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Roman Safijulin, Darija Kasatkina, Veronika Kudermetova, Katarina Aleksandrova, Ljudmila Samsonova, Anastasija Pavljučenkova, Anastasija Potapova, Ana Kalinska, Evgenija Rodina, Ana Blinkova, Kamila Rahimova i Varvara Gračova.

Australijan open ove godine počinje 16. januara i trajaće do 29, a aktuelni šampion je Rafael Nadal koji je u prethodnom finalu savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)