ZABRANA NOVAKU RAZBESNELA NJEGOVE NAVIJAČE: Đoković dobio katastrofalne vesti, njegove pristalice osule "drvlje i kamenje" po odgovornima

Novosti online

04. 01. 2023. u 19:23

NOVAK Đoković je verovatno priželjkivao da najnovije vesti o nastavku njegove karijere budu povoljnije, ali su one možda još više razbesnele njegove pristalice.

ЗАБРАНА НОВАКУ РАЗБЕСНЕЛА ЊЕГОВЕ НАВИЈАЧЕ: Ђоковић добио катастрофалне вести, његове присталице осуле дрвље и камење по одговорнима

FOTO: Tanjug

Podsetimo, Nole neće moći da igra na Indijan Velsu i Majamiju ni ove sezone, jer u Sjedinjene Američke Države i dalje ne može da uđe pošto nije vakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena produžila je važenje postojećih restriktivnih mera, pa u tu zemlju čak do 10. aprila ne mogu da ulaze nevakcinisani stranci, te zbog toga srpski teniser neće moći da igra na dva pomenuta mastersa (Indijan Vels počinje 13. marta, a Majami dve sedmice kasnije).

Nole ne želi da se vakciniše protiv pomenutog tipa koronavirusa, zbog toga je prošle godine em deportovan iz Australije (kao "osoba opasna po društvo", kako je glasila odluka ministra za imigracije, koji je poništio odluku suda po kojoj je Novak legalno doputovao u tu državu), em je Đoković zbog vakcinacije propustio sve turnire u Sjedinjenim Američkim Državama - uz masterse i grend slem u Njujorku, Ju-Es open 2023.

Kada su Novakovi navijači videli šta se danas desilo njihovom ljubimcu, bes im je pokuljao po društvenim mrežama.

Jedni su bili vrlo ljuti što američke institucije dozvoljavaju da nevakcinisani američki teniseri igraju na pomenutim mastersima, ali to nije moguće za strance, jer ne mogu da doputuju zbog korona-mera, a drugi su, prosto, ljuti na činjenicu da su produžene sankcije, što "obuhvata" i Đokovića.

"Novosti" vam prenose neke od prvih reakcija Noletovih pristalica iz inostranstva posle objavljivanja ovih vesti:

- SAD ne bi trebalo da imaju dozvolu da održavaju međunarodna nadmetanja na kojima važe različita pravila za Amerikance i one koji to nisu. Teniski savez SAD bi trebalo da ili traži posebna izuzeća (za nevakcinisane) iil da dozvoli da se njegovi turniri održavaju negde drugde, dok ne obezbedi da se svi igrači tretiraju po istim propisima.

- SAD neće uskoro promeniti svoja pravila. I, šta će po tom pitanju da urade teniske vlasti, ne bi li tenis postao inkluzivan, a svi turniri bili dostupni svim navijačima? Sada ste vi na potezu, ATP i VTA, da zaštitite načine na koje teniseri zarađuju za život, teniseri koje biste baš vi trebalo da zastupate.

- Vlasti SAD zadužene za putovanja ponovo se ponašaju suprotno podacima i zdravom razumu.

- Da je Kina uradila ono što i SAD, zabranila učešće strancima zbog vakcinalnog statusa, mislim da bi ATP verovatno izmestio odande turnire u neku drugu zemlju. Ali, ATP ne radi ništa protiv Majamija i Indijan Velsa koji su postali zatvoreni za nevakcinisane igrače. Slažete li se sa mnom?

- Činjenica da mi nije dozvoljen ulazak u SAD iako sam dvaput vakcinisana, a onda primila i buster dozu, i to samo zato što je u pitanju "Sputnjik", dovoljno govori o tome šta treba da znate o razlozima za ovu meru. Nije tu u pitanju zdravlje. Pratite novac. Uvek.

Bilo je i onih koji su, čak i uz psovke, konstatovali da ih baš briga za pomenuta dva američka turnira, "dokle god Novak osvaja Australijan open i Vimbldon".

Ovo stoga što u grend slem trci Nole sa 21 titulom zaostaje za vodećim Rafaelom Nadalom (22).

Što su Noletu važni Indijan Vels i Majami?

Novaku bi, naravno, prijalo da može na dva američka mastersa. Iz više razloga.

Prvo, na njima tradicionalno dobro igra, Indijan Vels osvajao pet puta i rekorder je po broju osvojenih titula zajedno sa Rodžerom Federerom, a u Majamiju je sa šest titula takođe rekorder, te bi tako uhvatio odličan zalet za juriše na nove grend slem uspehe.

I, svakako, potencijalnih 2.000 bodova, koliko bi donele dve titule, "nisu za bacanje", jer Đoković želi da se što pre vrati na vrh ATP liste, na kojoj je trenutno peti sa 4.820 bodova, dok tačno 2.000 više ima prvoplasirani Karlos Alkaraz iz Španije.

Kada igra Novak Đoković na ATP Adelajd 2023?

Podsetimo, Đoković je u prvom meču na turniru u Adelejdu pobedio u dva seta Konstana Lestjena. U drugom kolu će se sastati sa Kentenom Alisom, koji je u dva seta bio bolji od Džordana Tompsona. Taj meč se ne igra baš u idealnom terminu po srpske ljubitelje tenisa, ali ćete i pored toga prenos uživo moći da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede