NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE IMATI MOTIV VIŠE: ATP doneo posebnu odluku o Završnom mastersu

Novosti online

21. 10. 2022. u 15:00

ZA savršenstvo i trijumf bez pobede - bogata nagrada. ATP je odredio visoke premije za završni masters u Torinu, koji se igra od 13. do 20. novembra. U slučaju da neko od osmorice najboljih u 2022. ostvari perfektan rezultat, odnosno da pehar podigne bez ijednog poraza u pet mogućih mečeva, sledovaće mu ček u vrednosti od 4,7 miliona dolara.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЋЕ ИМАТИ МОТИВ ВИШЕ: АТП донео посебну одлуку о Завршном мастерсу

FOTO: Tanjug/AP

Svi teniseri će igrati tri okršaja u grupnoj fazi, odakle će po dva najbolja u polufinale, pa zatim sledi finale. To će, inače, biti najveća nagrada u istoriji tenisa na jednom takmičenju. Poređenja radi, Stefanos Cicipas, osvajač završnog mastersa 2019, dobio je tri puta manju nagradu. Minimalni prihod od dolaska na sever Italije je 150.000 dolara, bez obzira na učinak.

Maksimalan učinak u grupnoj fazi vrednuje se sa 1,469 miliona dolara. Trijumf u polufinalu vredi milion i 70.000 dolara, dok se samo za pobedu u finalu, bez obzira na prethodni učinak, dobija 2.200.000 dolara.

Mesto u Torinu zasad su obezbedila petorica tenisera - Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Novak Đoković, Kasper Rud i Stefanos Cicipas. U dobroj poziciji da otputuju u Italiju su i Andrej Rubljov, kao i Danil Medvedev, dok će se najžešća borba voditi za to jedno preostalo mesto između Feliksa Ože-Alijasima, Tejlora Frica i Hurberta Hurkača. Veliku ulogu u kvalifikacijama igraće ATP masters u Parizu iz serije 1.000, koji je na programu od 29. oktobra do 6. novembra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)