Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik Keren Endrjus izjavila je danas da bi ukidanje zabrane izdavanja vize Novaku Đokoviću bio "šamar u lice" Australijancima koji su se vakcinisali protiv kovida.

Ljubica

10.10.2022. 08:53

Pa nije on imigrant, zato što ste ga vi na taj način tretirali. Čovek dodje poslovno, odigra turnir i ode. Kakve veze njegov slučaj ima sa drugima koje ste sa granice vraćali, ne želi on ostati.

Princip ili tvrdoglavost

10.10.2022. 08:55

Žena je u pravu. Ako je propis u Australiji takav kakav je (bio i možda i ostao) ne može neko, pa bi to čak i Đoković, po svom nahođenju da ga ignoriše. Kako bi se mi Srbi u našoj zemlji osećali kada bi neki stranac pokušao svesno da izigrava naše zakone? Ako je na globusu 3 milijarde ljudi moglo da se vakciniše, mogao je to valjda i Đoković. Ako nije hteo, što je njegovo pravo, onda ne sme niko, a najmanje naši mediji, da "kukaju" protiv posledica tvrdoglavosti pojedinaca!

Zoran

10.10.2022. 09:34

@Princip ili tvrdoglavost - Тај закон више није на снази и невакцинисани могу слободно да путују овде се говори о забрани доласка на три године коју је добио од претходне владе а нова влада даје наговештај да ће поништити ту одлуку.

Soja

10.10.2022. 09:11

Pa zato je bivsa...ostalo joj je da samo prica bas kao i ovaj sto prica sta je principejlno a sta ne...pomesao so babe i zabe...oni su zvali i onda zatvorili...o cemu prica i ta bivsa, a i ovaj principijelni...

miki

10.10.2022. 09:21

Potpuno se slazem pravila trbeju vaziti podjednako za sve...njegov izbor je bio da se ne vakcinise tako da treba postovati posledice samostalnog izbora.

buki

10.10.2022. 14:27

@miki - Ali ne važe pravila podjednako za sve, jer se po novom zakonu ostalima ne proverava vakcinalni status. Samo je Novaku zabranjen ulaz, a bilo bi lepo da Vi pre komentara pročitate tekst.

Dragan R

10.10.2022. 09:29

@Princip ili tvrdoglavost...Da te podsetim da Đoković nije jednostavno seo na avion i otišao u Australiju iako je znao da nevakcinisane osobe ne mogu da uđu u tu zemlju. Ne gospodine, on je kao nevakcinisan od države Australije dobio medicinsko izuzeće crno na belo i važeću vizu. Dakle, Đoković je potpuno legalno otišao u Australiju, što je svojom presudom potvrdio i tamnošnji sud, a sve ostalo je politika i sramota države Australije. Generalno, uslovljavati bilo koga, za bilo šta, time da je vakcinisan, je klasična diskriminacija, jer je dokazano da i vakcinisane osobe mogu da obole i prenose virus kao i nevakcinisane.

bojan

10.10.2022. 09:44

Divljaci, šta reći..Domicilno stanovništvo sveli na nivo statističke greške, i posle se pozivaju na pravo i pravdu..klasični divljaci, nije ni čudo kad potiču od robijaša koji su tu naseljavani po nalogu engleza...

Komentator

10.10.2022. 09:55

Neka to kaže princu Vilijemu i njegovoj porodici koja je fino časkala sa nevakcinisanim Đokovićem na Vimbldonu. Ako to njima nije smetalo ko je ova da se javlja.

Ljubica

10.10.2022. 10:22

@Misa Pa nije reč o parama, nego o tome kakve ciljeve je Nole sebi postavio u smislu sportskih ostvarenja.AO je njegov najuspešniji turnir, ima priliku ne samo da osvoji desetu titulu, nego da se izjednači sa Nadalom u broju GS.Čovek stalno ponavlja, da mu je cilj da ispiše istoriju tenisa,a taj turnir mu omogućava priliku za to.

SS

10.10.2022. 10:59

Al skupljaju političari poene u narodu preko Đokovića . . Ranije je opozicija bila uz njega a sad je protiv ...kako kome odgovara ...i kad mu odgovara....

bobdxb

10.10.2022. 11:51

rešenje problema je jednostavno, Australian Open neka se premesti u neku drugu zemlju jer nije demokratski usporavati nekome pravo da igra tenis ybog političkih poena

No slem no money to everyone

10.10.2022. 12:22

Неки се праве блесави, а у ствари су без трунке морала, а има и оних који су стварно блесави и не знају шта говоре. У сваком случају Ђоковић се не може третирати као усељник у Аустралију. А што неки то покушавају, и изгледају као лудаци, првенствено је последица политике руководства АТП-а који се као фол држи по страни, а могао би да забрани одржавање турнира у Аустралији ако локалне власти врше дискриминацију, произвољну селекцију, или ма које друго малтретирање најбољих тенисера.

buki

10.10.2022. 14:21

''Ako bi sada napravili izuzetak za Đokovića''??? Pa oni upravo i prave izuzetak za Đokovića, jer se po novom zakonu ostalima ne proverava vakcinalni status. Ali to dvolične spodobe neće zaustaviti da rade van zakona i to obrazlažu licemernim lažima.

Veverica

10.10.2022. 17:28

On je deportovan iz zemlje, a to znači da je legitimna zabrana ulaska do 2025 i da za njega ne važi promena pravila...izblamirao se...izbrukao...ako ima nameru da se posle svega opet pravi nevešt nek mu je na čast...ni titula ni milioni nisu bitni ako ponižavaš svoje kolege i miliona navijača

Emil Crvenković

11.10.2022. 10:07

Neverovatno, licemerno i bezobrazno od opzicione političarke iz Australije. Skoro tri godine smo u "nekoj" pandemiji covid, imamo maske, imali smo ograničenja i karantine i, na zadovoljstvo mnogih, vakcine. Zamislite, ali i ne morate jer se ona dogodila Novaku: vakcinisan a zaražen Nadal Rafa slobodno ulazi u Australiju i nije opasnost po lokalno stanovništvo; a super zdrav i takođe zaražen Novak trpi sramnu deportaciju jer je opasan po lokalno stanovništvo. I na početku "corona ludila" znalo se da vakcina štiti vakcinisanog, ali i da ta osoba može biti zaražena virusom i premeti bolest na drugu osobu. Znači, vakcinisana osoba zaštitila je samo sebe vakcinisanjem. I opet se preti Novaku zabranom ulaska u neke zemlje i neigranjem na teniskim turnirima. Suludo!!!