ALKARAZ SENZACIONALNO PORAŽEN USRED ŠPANIJE: Srbija sa nestrpljenjem čeka dubl duel "crvene furije" i Kanade

Novosti online

16. 09. 2022. u 22:11

KANAĐANIN Feliks Ože-Alijasim pobedio je prvog igrača sveta Španca Karlosa Alkaraza 6:7 (3), 6:4 i 6:2 za nešto manje od tri časa igre i rezultat u meču grupe B Dejvis kupa izjednačio na 1-1.

АЛКАРАЗ СЕНЗАЦИОНАЛНО ПОРАЖЕН УСРЕД ШПАНИЈЕ: Србија са нестрпљењем чека дубл дуел црвене фурије и Канаде

FOTO: Tanjug/AP

Ono što sledi u Velensiji je dubul duel, koji će odlučiti pobednika grupe, a ovo će i te kako interesovati orlove. U ovoj grupi su, podsetimo, i selekcije Južne Koreje i Srbije. Naša reprezentacija prvo je poražena od crvene furije rezultatom 3:0, dok smo protiv azijatske zemlje zabeležili pobedu od 2:1.

Srbija ima učinak 1-1 i izvesno je da će u subotu od 16 časova u direktnom duelu sa Kanađanima odlučivati koji tim će, uz Španiju, obezbediti plasman na finalni turnir u Malagi. U nedelju, poslednjeg dana takmičenja, na teren će crvena furija i Južna Koreja.

Očigledno da je emotivno i fizički momak iz Mursije iscrpljen nakon osvajanja Ju-Es opena. Mučio se Karlitos od samog starta, nije uspeo da prelomi protiv Feliksa koji je pritiskao i koristio njegove padove, a onda je u 12. gemu imao i set loptu. Ipak, Španac je na energiju zemljaka uspeo da se izvuče, da uzme taj-brejk i da ipak primiri situaciju.

Bilo je to samo kratkotrajno vođstvo, jer je Ože Alijasim krenuo da šalje razorne viner udarce, dopustio samo jednu brejk loptu sredinom drugog seta, a onda i sam oduzeo servis protivniku kada je to bilo najpotrebnije.

Umesto odgovora, ljubitelji tenisa dobili su indisponiranog Alkaraza koji je totalno potonuo u trećem setu i dopustio da Kanađani dođu na 1:1 nakon što je Roberto Bautista Agut bio bolji od Vaseka Pospišila. 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri