VILANDER BRANI NOVAKA: "Goat trka izgubila smisao jer je Đoković sprečen da igra"

Tanjug

26. 08. 2022. u 20:15

ANALITIČAR Evrosporta i nekadašnji teniser Mats Vilander izjavio je da je trka za najboljeg tenisera svih vremena obesmišljena jer najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da igra.

ВИЛАНДЕР БРАНИ НОВАКА: Гоат трка изгубила смисао јер је Ђоковић спречен да игра

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je početkom godine deportovan iz Australije i nije nastupio na Australijan openu, a neće ga biti ni u Njujorku na predstojećem Ju-Es openu zbog toga što mu vlada SAD ne dozvoljava da uđe u zemlju jer nije vakcinisan.


- Cela ova saga oko Rafe, Novaka i Rodžera u trci za najboljeg svih vremena (GOAT), posle svega što se dešava Đokoviću, postaje irelevantna jer njemu ne dozvoljavaju da igra - izjavio je Vilander na Evrosportu.

Šveđanin, koji je u karijeri osvojio sedam grend slem trofeja, smatra da će se ubuduće pričati o eri tri dominantna tenisera koja su igrala u isto vreme, a to su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

- Ubuduće ćemo da pričamo o najvećoj eri sa trojicom najvećih igrača svih vremena, koji su igrali u isto vreme. Mislim da ćemo ih po tome pamtiti -  rekao je Vilander.

Španac Rafael Nadal osvojio je 22 grend slem titule, Novak Đoković ima jednu manje (21), a Rodžer Federer, čija je karijera praktično gotova, 20 najvažnijih teniskih trofeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZVEREV PONOVO POLUDEO: Evo šta je uradio nemački teniser