ĐOKOVIĆ OPET NA METI BENA ROTENBERGA! Opelka odgovorio novinaru: "Tvoja opsesija Novakom i mržnja prema njemu je neprofesionalna"

Novosti online

24. 08. 2022. u 10:28

OSTALO je nešto više od 24 sata do žreba za Ju-Es open, a iako je Novak Đoković prijavljen i verovatno će se naći kao nosilac petog dela kostura, šanse da i učestvuje na poslednjem grend slemu sezone su svedene na minimum. Noletov dežurni hejter, američki "novinar" Ben Rotenberg nije propustio priliku da ga iskritikuje zbog učešća na žrebanju, ali ga je odgovorom "poklopio" Rajli Opelka.

ЂОКОВИЋ ОПЕТ НА МЕТИ БЕНА РОТЕНБЕРГА! Опелка одговорио новинару: Твоја опсесија Новаком и мржња према њему је непрофесионална

Twitter / BenRothenberg

Novak je pred masterse u Montrealu i Sinsinatiju takođe bio najavljen za žreb, a onda se povukao kada je postalo jasno da neće dobiti dozvolu za ulazak u Kanadu/SAD.

- Ako Đoković hoće da krene sebičnim putem i čeka dok god je moguće na štetu drugih, to je njegov prerogativ. Samo ovo dokumentujem zato što je sumanuto videti zvezdu koja ne može legalno da uđe u SAD (zbog svog izbora) i očajnički ga se drži. 

Rotenbergova tvrdnja da ova Novakova taktika ide na štetu drugih nema nikakvog osnova, jer ATP ima takav sistem da se unapred zna ko će u kosturu žreba zameniti igrača koji odustane od turnira ili se povredi u poslednji čas. Jednostavno, prvi ispod crte zauzima njegovo mesto među nosiocima, a najbolje rangirani igrač koji nije "upao" u glavni žreb dobija šansu. 

- Zašto ne bi dao sebi najbolju šansu da igra? To "očajničko držanje" ga je prilično daleko dovelo, zar ne? Tvoja lična opsesija i mržnja prema Đokoviću je neprofesionalna - napisao je Opelka, pa dodao:

- Zamisli da Novak nije istrajavao kada su šanse bile protiv njega. Pa onda verovatno ne bi imao 21 grend slem. Što me navodi da se zapitam - da li mrziš Novaka ili jednostavno ne razumeš tenis - napisao je Opelka.

Zanimljivo je da je Rotenberg lamentirao nad sudbinom Džeka Soka, kako navodno Amerikanac neće ući u glavni žreb ako se Novak ne povuče pre početka kvalifikacija, iako je Sok upao u glavni žreb nakon što se sa turnira povukao Rajli Opelka.

Inače, ukoliko bi se Novak povukao pre roka koji mu je dao Rotenberg, umesto njega bi u žreb preko plasmana na ATP listi upao Amerikanac Džej Džej Volf koji je ionako dobio specijalnu pozivnicu organizatora, koju bi ovako oslobodio, a nju bi američka teniska federacija dodelila po svom nahođenju, a ne po plasmanu na listi, tako da s te strane ništa ne menja da li će Novak odjaviti učešće pre ili posle početka kvalifikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije