NOVAK NIJE MOGAO DRUGAČIJE: Patrik Beson, za "Novosti", o svojoj knjizi u kojoj piše o najboljem svetskom teniseru

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

24. 08. 2022. u 10:30

VELIKAN o velikanu. Čuveni francuski pisac Patrik Beson napisao je originalnu knjigu o najvećem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću.

НОВАК НИЈЕ МОГАО ДРУГАЧИЈЕ: Патрик Бесон, за Новости, о својој књизи у којој пише о најбољем светском тенисеру

Patrik Beson, Foto Ž. Knežević

Pojaviće se ovih dana u knjižarama, i u Francuskoj i u Srbiji gotovo istovremeno, na oba jezika, kod nas u izdanju "Čigoje" i prevodu Tatjane Šotre.

Beson, inače veliki prijatelj Srba, došao je na ideju da u knjigu pretoči Novakovu borbu za sopstveno pravo da se ne vakciniše protiv kovida 19 i da tako nastavi sa zdravim telom da niže uspehe na teniskom polju.

- Ni ja nisam u početku razumeo zašto je tako odlučio, a onda sam podrobno proučio situaciju i shvatio da nije mogao da uradi drugačije - ističe, za "Novosti", Patrik Beson, koji poslednje dane ovog leta provodi u prijatnoj avgustovskoj atmosferi Pariza.

Novak Đoković, Foto M. Vukadinović

Ujedno, na ovaj način, najavljuje i veliki intervju u nedeljnom broju našeg lista, u kome će potanko objasniti porive da uradi ovako zanimljivo delo, po temi i sadržaju.

Patrik Beson se životom i delom Novaka Đokovića bavi iz više uglova, sportskog, ali i filozofskog, a u svemu sagledava i ogromnu ulogu koju Novakov pozitivni imidž ima za celu Srbiju i srpski narod.

- U onome što pišem nema ničeg izmišljenog - poručuje slavni francuski pisac.

U knjizi na stotinak stranica nalazi se put koji je Novak prevalio od svojih početaka do neprevaziđenog svetskog šampiona i sve ono što je, iz ugla književnika, uticalo da postane to što jeste.

Foto Novosti

Beson, za "Novosti", objašnjava i kako je došao na ideju da spoji tenis i književnost, Novaka i njegov literarni rad. Inicijalna kapisla je, kaže, bila to što je u okruženju u kom živi shvatio da niko zapravo nije ozbiljnije pokušao da shvati zbog čega je Novak doneo takvu odluku, pa je rešio da im pruži iscrpan odgovor. Uz sve to, samo njemu znanim prosedeom, Beson ispisuje i glorifikujuće stranice Srbiji, našoj naciji, našem i svetskom velikom šampionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!