SRBIJA SLAVI VESTI IZ AMERIKE! Novak Đoković na Ju-Es openu? Kraj sage je blizu, a šanse da će Srbin preko Atlantika su velike

Novosti online

15. 08. 2022. u 11:25

SAGA oko ulaska Novaka Đokovića na tlo američkog kontinenta samo što nije dobila svoj krajnji epilog, a iako je delovalo kao nemoguća misija da će srpski as preći preko Atlantika, sada deluje da su sve veći izgledi da se to ipak desi.

СРБИЈА СЛАВИ ВЕСТИ ИЗ АМЕРИКЕ! Новак Ђоковић на Ју-Ес опену? Крај саге је близу, а шансе да ће Србин преко Атлантика су велике

FOTO: Tanjug/AP

Naime, prema poslednjim informacijama Centar za kontrolu zaraznih bolesti (CDC) doneo je odluku da karantin više nije obavezan, te da nevakcinisane osobe imaju potpuno ista prava kao vakcinisane.

Tim povododom, profesorka Olga Ravasi, osnivač organizacije "Srbi za Trampa", predsednica i osnivač "Sava Pac" govorila je za "TV Kurir" ovog jutra.

Ona pripada najvišem intelektualnom, akademskom establišmentu srpske dijaspore. Profesor je političkih nauka na Okton koledžu u Čikagu. Predstavlja Srpsko-Američku Asocijaciju, novoformiranu organizaciju koja se bavi generalnim odnosima srpske dijaspore prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Foto: Pritnsrkin RTS

Iako je istakla da je raspoloženje javnosti povodom učešća najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića na Ju-Es openu podeljeno, ona je poslala ohrabrujuće vesti Srbiji, i navela da će se već za par dana znati da li će naš as igrati na "Flašing Medouzu".

- Mi smo posavetovali korporaciju "Sport menadžment" koja je u vlasništvu Nebojše Jovanovića, on je pokrenuo celu strukturu koja se bavi pitanjem Novaka Đokovića. Napisao je pismo predsedniku Džozefu Bajdenu, napisao je pismo sekretaru Blinkenu, sekretaru Kutidžedžu i sekretaru Majorki, tako da su se republikanci jako potrudili da podrže celu ovu priču. Bajden ima jako loš rejting i ovo bi bio veoma dobar PR za republikance - ističe Olga Ravasi.

FOTO: Privatna arhiva

Pre tri dana povučeni su kovid mandati, kada se situacija vraća na period od 2020. godine, i da je postala lična odluka da li će se ljudi vakcinisati i da li će nositi maske istakla je Ravasi.

- Ovo se za sada odnosi samo na ljude koji su državljani Amerike, ali tradicija je bila da kada se promeni taj domaći mandat, dve nedelje kasnije menja se i onaj koji se odnosi na međunarodno putovanje. Prema našim izvorima koje smo dobili juče jeste da će se taj mandat za međunarodno putovanje promeniti da li danas u toku dana ili do utorka, srede. Ove nedelje bi trebalo da se ukine taj mandat. Raspoloženje je podeljeno, možda ćemo i poentirati sa svim onim što smo radili i da će Novak Đoković zaigrati i osvojiti Ju-Es open kao i do sada - rekla je Ravasi.

Ona je i Specijalni cavetnik za Balkan i međunarodne odnose Generalnog Sekretara Inter Port Policije, značajne američke internacionalne organizacije koja se bavi terorizmom i transnacionalnim kriminalom.

Takmičenje na Ju-Es open-u počinje 29. avgusta, a srpski teniser je sve bliži tome da dobije šansu da brani finale i 1.200 ATP bodova sa prošlogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Amerike. 

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost