IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU: Na startu ispao deveti teniser sveta, prošlogodišnji četvrtfinalista

Novosti online

28. 06. 2022. u 21:19

VIMBLDON ni ovoga puta ne oskudeva sa izneđenjima.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ВИМБЛДОНУ: На старту испао девети тенисер света, прошлогодишњи четвртфиналиста

FOTO: Tanjug/AP

Devetoplasirani na ATP listi, a prošlošgodišnji učesnik četvrtfinala najpoznatijeg teniskog turnira na svetu, Feliks Ože-Alijasim, završio je svoju vimbldonsku priču već u prvom kolu.


On je, naime, izgubio od 45. na najnovijem rangiranju, Amerikanca Maksima Kresija, sa 3:1, po setovima 7:6(5), 4:6, 6:7(9), 6:7(5).

Feliks Ože Alijasim tokom meča protiv Maksima Kresija na Vimbldonu 2022 / FOTO: Tanjug/AP


Posle dobijene prve, a izgubljene druge deonice, 21-godišnji Kanađanin je u trećoj, u taj-brejku, imao dve set-lopte, da bi potom poklekao. Njegov rival, inače četiri godine stariji, napravio je preokret. I u tom segmentu meča, a i ukupno posmatrano, pa je uz prokockanu brejk loptu u poslednjem gemu ovog megdana, putem potonjeg taj-brejk izborio (po mnogima neočekivani) trijumf.


Kresi će se u drugom kolu sastati sa sunarodnikom iz SAD, Džekom Sokom, koji je u dvoboju kvalifikanata savladao Bernabea Zapatu Miraljesa u tri seta (7:6(6), 6:4, 6:4).


Podsetimo, prošle godine je Ože-Alijasim izgubio u četvrtfinalu Vimbldona od Matea Beretinija, koji je nedugo zatim izgubio finale od Novaka Đokovića, a ove sedmice se naprasno povukao sa čuvenog grend slema.

Sa druge strane, Novak Đoković je danas saznao kada sledeći put izlazi na Centralni teren Vimbldona, ali taj njegov takmičarski nastup neće moći baš svi u Srbiji da gledaju.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)