ĐOKOVIĆ IZNENADIO SVE(T): Moguć duel sa Nadalom pre Vimbldona

Novosti online

17. 06. 2022. u 17:37

TREĆI reket sveta Novak Đoković igraće na "Đorđo Armani" teniskom klasiku u Hurlingemu. Srpski teniser ove sezone na travi nije igrao niti jedan duel, ali će po svemu sudeći, uprkos najavama da ga pre Vimbldona nećemo videti on kročiti na travnatu podlogu i to u dva navrata.

ЂОКОВИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ(Т): Могућ дуел са Надалом пре Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, prošle nedelje, trener Goran Ivanišević je otkrio da je malo verovatno da će njegov pulen igrati na ATP turnirima koji predstavljaju jednu vrstu zagrevanja za najprestižniji grend slem.

- Verovatno ništa (pre Vimbldona). Videćemo, ali sada je vreme da se psihički oporavi u potpunosti. Kao što sam već rekao, ljudi poput Novaka su genijalci sa drugačijim načinom razmišljanja. Potrebno im je malo vremena da se vrate i slože neke stvari u glavi, ali ipak treba vremena. Onda je to to, a on je i ranije doživljavao razočaranja, znam da će biti spreman za grend slem u Londonu - rekao je Ivanišević za "Sport Klub".

Na egzibicionom turniru u Hurlingemu biće predstavljena neka od najvećih imena igre jer su Đoković, Nadal i Alkaraz najavili učešće. U petak je "bik sa Majorke" potvrdio da planira da se takmiči na Vimbldonu i takođe je otkrio svoje planove da se takmiči na turniru u Hurlingemu.

- Otputovaću u London, odigraću tamo dva meča pre turnira i pratiti svoj uobičajeni raspored priprema za Vimbldon - rekao je El matador i nastavio:

- Ko zna šta može da se desi za par dana, ako se situacija promeni ili se desi nešto negativnije, biće trenutak za objašnjenje. Ali uzbuđen sam što ću putovati na Vimbldon i igrati prvi put posle tri godine.

FOTO: Tanjug/AP

Turnir u Hurlingemu poznata je kao "perfektno zagrevanje" za Vimbldon jer igrači igraju opušteno na egzibiciji, ali i biće to idealna prilika da osete podlogu pred treći grend slem u sezoni.

Biće tu i teniskih legendi poput Markosa Bagdatisa i Ksavijera Malisa, te će tako Đoković imati zaista jaku pripremu pred Vimbldon.

Nakon što je ATP uklonio bodove sa ovogodišnjeg Vimbldona, neki su strahovali da bi vrhunski igrači mogli preskočiti turnir. Međutim, to neće biti slučaj jer najveća imena igre su potvrdila svoje učešće. Što se tiče muškaraca, Đoković će imati za cilj da osvoji četvrtu uzastopnu titulu na Vimbldonu. Takođe želi da odbrani titulu na ostrvskoj travi, dok Nadal ima za cilj da nastavi fantastičnu godinu i ostane u borbi za osvajanje svih kalendarski grend slemova.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri