KADA ĆE SVET POČETI VIŠE DA VOLI NOVAKA? Legendarni DŽon Mekinro ima odgovor na ovo pitanje

Novosti online

12. 06. 2022. u 12:37

KADA 13. jun ugleda svetlost dana, Srbija više neće imati najboljeg teniser na planeti, bar na papiru...

КАДА ЋЕ СВЕТ ПОЧЕТИ ВИШЕ ДА ВОЛИ НОВАКА? Легендарни Џон Мекинро има одговор на ово питање

FOTO: Tanjug/AP

Zbog poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa, Novak Đoković će izgubiti čelnu poziciju na ATP rang listi. Nemoguće je ne pomenuti šta se Srbinu dogodilo 2022.

Pre svega, Đoković nije mogao da odbrani 2000 poena koje je prošle sezone zaradio u Australiji, zbog ukidanja vize od strane ministra za imigraciju te zemlje, Aleksa Houka.

Srbin takođe neće moći da potvrdi na rang listi uspeh koji je postigao na terenu "Ol Ingland kluba" protiv Matea Beretinija. Naime, ATP je odlučio da sankcioniše turnir u Vimbldonu, koji neće dodeljivati bodove, zbog isključenja ruskih i beloruskih tenisera. Dakle, bez obzira na rezultat koji postigne u Londonu, Đokoviću će biti umanjen plen i bodovni saldo. U vrhu liste takmičiće se Aleksandar Zverev i Daniil Medvedev. 

Podsetimo srpsko tenisko božanstvo sramotno je izviždano pod otvorenim nebom terena u pariskoj prestonici.


Džon Mekinro je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog neprijateljstva publike, prema još uvek prvom reketu planete, kao i generalno negativnog tretmana od strane sveta tenisa kroz koji srpski as prolazi.

- Nijedan drugi igrač nije morao da se suoči sa velikim poteškoćama. Nije fer, hej, moram da kažem- započeo je Mekinro i nastavio:

- Ovaj momak je pronašao izlaz iz teških situacija više nego bilo koji drugi igrač u istoriji tenisa. Ako mislite da mu ne smeta, vi ste ludi. Toliko je mentalno jak da može da se nosi i nekako usmerava svoje bes i frustraciju zbog onoga što on vidi kao nedostatak poštovanja, a to osećam. 

foto: EPA

Sedmostruki grend slem šampion je Srbina nazvao i izvanrednim igračem i osobom pre svega i prokomentarisao šta misli kako se Novak suočava sa velikim pritiskom koji dolazi sa svih strana.

- On to radi bolje od bilo kog igrača koga sam ikada video. Osećao sam da je to više uticalo na mene nego što mi je pomoglo. Mislim da je bilo trenutaka kada me je to podstaklo, ali on je to stalno radio. On je izuzetan igrač i osoba. On zaslužuje da bude i jeste poštovan. Samo sam siguran da je to frustrirajuće kada se ljudi bez razloga okrenu protiv vas

- Mislim da će svet na kraju početi da ga voli onda kada završi karijeru, pretpostavljam da je to bio slučaj i sa mnom - zaključio je Mekinro

Posle četiri grend slem finala 2021. godine, Srbin je imao velike muke ove sezone. Izjednačio je Federerov broj od 20 slem trofeja, pobedom na Vimbldonu prošle godine. Međutim, ove sezone mu je jedina titula stigla u Rimu, nakon dominantnog nastupa tokom cele nedelje.

 

BONUS VIDEO: Ko su najplaćeniji teniseri sveta?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)