PISMO NOVAKU KOJE JEŽI KOŽU: Nadalov fan poslao dirljivu poruku Srbinu

V.M.P.

12. 06. 2022. u 10:45 >> 10:47

DVA titana "belog sporta" pripovedali su svetu neke epske "teniske bajke". Novak Đoković i Rafael Nadal ukrstili su koplja neverovatnih 59. puta stvorivši klasik i rivalstvo koje je podelilo planetu. Ipak istinski zaljubljenicima u ovu magičnu igru nisu dozvolili da sportski animozitet teniskih bogova utiče na njihovu objektivnost i gajenje respekta prema obojici igrača.

ПИСМО НОВАКУ КОЈЕ ЈЕЖИ КОЖУ: Надалов фан послао дирљиву поруку Србину

FOTO: Tanjug/AP

Takva je Aun Džafari, inače veliki obožavatelj Rafaela Nadala. Ona je poslala jedno dirljivo pismo srpskom kralju tenisa. 

- Dragi Novače, ja nisam tvoj navijač, ali te definitivno ne mrzim. Istinski uživam gledajući te na teniskim terenima. Ali iskreno to nije bio oduvek slučaj, 2011. nisam te volela, bilo je prilično teško posmatratiti. Na kraju krajeva, prethodni godina izgledao si tako zadovoljno time što si toliko bolji od ostalih dok si igrao svoju ulogu u briljantnim mečevima, ipak neke od njih  često su se završavao dobrim  ishodom za mene kao navijačicu Rafe.  Pobedio te je 14 od prvih 18 puta kada ste se sastali. Igrač kojeg sam uvek podržavala i idolizovala je bio taj koji bi izašao na vrh. Bio je to savršen scenario, ali onda si preokrenuo sve, apsolutno bez ikakvih znakova upozorenja o tome šta će doći, počeo si da pobeđuješ i moju sportsku ikonu - započela je svoje opsežno pismo navijačica Španca.

Tanjug/AP

U nastavku ovog opsežnog teksta ona je retrospektivno prošla gotovo kroz celu Novakovu karijeru, prelepo opisujući sve nedaće, istorijske trenutke i mečeve na kojima je Srbin nastupao, a sam kraj pisma je zaista prelep. 

- Ljudi koji gledaju i vole tenis  kao rezultat svega što si učinio za ovaj sport moraju imati puno poštovanja prema tebi. Trenuci tvoje magije, bekhendi koji pogađaju samu liniju i  gunđanje protivnika koje će uslediti kao pokazatelj toga da znaš da si napravio neverovatan uspeh, koji tvoj rival neće zaboraviti narednih nekoliko noći ili nikada. Tehnički su najdarovitiji igrač svog vremena.  Slažem se da nemaš Rafin biceps ili Rodžerovu eleganciju, ali zajedno sa svojom tehnikom poseduješ životni stav pre svega, koji te odvaja od ostalih.

- Podsećaš me na orla. Ali zašto baš orao? Šta orao radi kada dolazi nevreme? Leti iznad oblaka koristeći energiju oluje. Nikoga ne bi trebalo da čudi da si istinski orao muškog tenisa s obzirom na sve oluje koje si prebrodio: štampu, publiku, rivale i lažne percepcije koje su stvarane o tebi. Još jednom, prolaziš kroz period turbulencije. Možda je to najizazovniji momenat u dosadašnjoj karijeri jer ne potiče od problema čiji glavni uzrok možeš kontrolisati, kao što su udarci na terenu, tvoja kretanje ili ishrana i životni stil pun odricanja.  Ovo je oluja sa kakvom se do sada nisi suočio, ali ne sumnjam da će Novak Đoković naći načina da ponovo bude orao i uroni pravo u oluju izazova, a da će se na kraju izdinguti iznad nje. Vidimo se iznad oblaka sa velikim poštovanjem poručuje ti Nadalov verni fan. 

FOTO: AP

Celu verziju pisma možete pročitati ukoliko kliknete na reč link

Novaka Đokovića sada čeka odmor do Vimbldona, koji je na programu od 27. juna. Biće ovo ohrabrujuća poruka za srpskog "kralja belog sporta", protiv koga kao da se u poslednjih nekoliko meseci svet urotio. 

Kada dobijete ovakve reči od poštovaoca vašeg najvećeg sportskog neprijatelja, onda to zaista ima težinu i podiže moral. 

BONUS VIDEO: Grend Slem titule teniskih kraljeva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)