"OSVETNIČKI PLES RAFAELA NADALA": Kako je teniski svet reagovao ne sudar teniskih titana (FOTO)

Novosti online

01. 06. 2022. u 19:16 >> 18:59

RAFAEL Nadal sinoć je pobedio prvog igrača sveta Novaka Đokovića u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske. Ovaj meč bio je u fokusu teniske planete, koja je sa velikim ushićenjem pratila i komentarisala duel teniskih bogova.

ОСВЕТНИЧКИ ПЛЕС РАФАЕЛА НАДАЛА: Како је тениски свет реаговао не судар тениских титана (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Španac je u četiri seta srušio svog dugogodišnjeg rivala, nakon što je dozvolio Đokoviću da ostvari neverovatan povratak u drugom. Nadal je impresivnim izdanjem u naredna dva seta izborio kartu za još jedno polufinale Rolan Garosa.

Meč je trajao četiri sata i 12 minuta i završen je konačnim rezultatom 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4) u korist "bika sa Majorke".

Nadal ima samo tri poraza u karijeri na šljaci na Rolan Garosu, od kojih su dva došla od Đokovića (uključujući i prošlogodišnje polufinale). On je u potrazi za svojom rekordnom 14. titulom u 18 nastupa na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Teniski svet je na društvenoj mreži "Tviter" reagovao na dominantnu Nadalovu predstavu.

- Smrt, porez i Rafa na šljaci- napisao je jedan navijač.

- On bi trebalo da bude favorit za pobedu. Dolaskom na turnir osećao sam da je Nole jedini koji može da ga pobedi- dodao je drugi.

- Rafael Nadal je kralj šljake- bio je komentar portala "Sports Ilustrejtida", koji ima jedan od najpraćenijih sportskih "Tviter" profila.   

Sa druge strane, popularni profil na istoj mreži na istoj društvenoj mreži koji je fokusiran samo na "beli sport", "Tennis Čenel" priča o Nadalu kao osvetniku. 

Dok sportski novinar Kris Long podseća da je kralj šljake 13 od 14 puta kada je dolazio do polufinala Rolan Garosa i osvajao trofej. 

Njegov kolega sa ESPN-a Den Graka kaže da ovo nije mogao biti bolji dan za navijače Nadala, aludirajući na poraze njegovih najvećih rivala u istom danu. 

Legendarni Rod Lejver, osvajač 11 grend slem titula ističe da je privilegovan što je imao priliku da svedoči ovakvom epskom duelu. 

Naravno pobedu španskom teniseru čestitala je i ATP organizacija na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Ovo je bio 59. susret ova dva teniska titana.  Međusoban skor sada iznosi 30:29 u korist srpskog teniser.

Nadal će u petak u polufinalu odmeriti protiv Aleksandra Zvereva.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri