RUSIJA IZBAČENA IZ DEJVIS KUPA: Srbija umesto njih izabrana kao najbolje rangirani tim

Novosti online

14. 03. 2022. u 10:09

TENISKA reprezentacija Srbije zamenila je Rusiju na završnom turniru Dejvis kupa, nakon što je branilac titule isključen iz takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

РУСИЈА ИЗБАЧЕНА ИЗ ДЕЈВИС КУПА: Србија уместо њих изабрана као најбоље рангирани тим

Tanjug/AP

Srbija je izabrana kao najbolje rangirani tim koji je igrao prošle godine u polufinalu Dejvis kupa.

Srpski tim je na osnovu toga prvobitno dobio specijalnu pozivnicu organizatora, uz koju je bez učešća u kvalifikacijama direktno prošao u završnicu takmičenja u septembru, ali će sada vajldkarta biti dodeljena nekoj drugoj reprezentaciji.

Odluka o tome biće doneta po završetku kvalifikacija, 4. i 5. marta, kada će biti dodeljena pozivnica jednoj od 12 eliminisanih reprezentacija.

U kvalifikacijama će igrati Ekvador, Rumunija, Finska, Kolumbija, Kanada, Brazil, Slovačka, Mađarska, Norveška, Japan, Češka i Austrija.

Osim Srbije, prošlogodišnjeg finaliste Hrvatske i Velike Britanije, koja je dobila jednu od dve specijalne pozivnice, do sada se kroz kvalifikacije na završni turnir Dejvis kupa plasiralo 12 reprezentacija: Argentina, Australija, Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Kazahstan, Južna Koreja, Holandija, Španija, Švedska i SAD.

Grupna faza završnog turnira odigraće se u četiri grada, a četvrtfinala i polufinala igraće se u petom gradu.

Domaćini će biti poznati naknadno. Iz takmičenja je isključena i Belorusija, koja je trebalo da igra protiv Meksika u baražu za opstanak u Svetskoj grupi 1.

Ovom odlukom Meksiko je ostao u Svetskoj grupi 1. Takođe i u Bili Džin King kupu, nekadašnjem Fed kupu, isključene su iz takmičenja aktuelne šampionske ruske teniserke i njih će zameniti Australija, pod istim uslovima kao i Srbija u Dejvis kupu.

Australija tako neće igrati u kvalifikacijama, a njen protivnik Slovačka automatski se kvalifikovala za finalni deo takmičenja.

Iz takmičenja je isključena i Belorusija, koja je trebalo da igra protiv Belgije, koja je sada automatski prošla u završnu fazu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju