NADAL SPREČIO SENZACIJU: Amerikanac bio blizu pobede, Rafa se izvukao iz ambisa i trijumfovao

Č. V.

13. 03. 2022. u 08:38

RAFAEL Nadal nastavio je seriju pobeda, iako je bio veoma blizu prvog poraza u sezoni. Španac je u drugom kolu Indijan Velsa pobedio Sebastijana Kordu sa 6:2, 1:6, 7:6(3).

НАДАЛ СПРЕЧИО СЕНЗАЦИЈУ: Американац био близу победе, Рафа се извукао из амбиса и тријумфовао

FOTO: AP

Otvorio je "bik sa Majorke" meč fantastično, brzo je poveo sa 4:0 i sve je išlo ka tome da će ovo biti jedan lagan dan na poslu za 35-godišnjaka, ali...

Presabrao se na pauzi između setova mladi Amerikanac. Sa puno samopouzdanja je ušao u drugi period meča i uspeo je odmah na početku da napravio brejk i povede sa 0:3. Do kraja ovog dela susreta još jednom je Rafi oduzeo servis i uspeo je da odvede meč u treći set.

Kako tek opisato ono što se tamo desilo. Možda najednostavnije - nestvarno! Korda je bio na korak od najveće pobede u karijeri, ali ne bi Nadal bio to što jeste kada bi se predao.

Rafael Nadal i Sebastijan Korda/FOTO: AP

Trenutno 38. igrač sveta je nastavio da igra kao u transu i brzo je na semaforu stajalo 2:5, a onda je usledio pad, ili preciznije strah od pobede. Dva puta nije uspeo da dobije gemove u kojima je servirao, pa je odluka o pobediku pala u taj-brejku.

Nadal je bio taj koji se bolje snašao u 13. gemu, neizvesno je bilo samo do 3:3, no od tog momenta je četvrti igrač sveta vezao četiri poena i okončao meč koji je trajao dva sata i 31 minut.

"Bik sa Majorke" je i dalje bez poraza (16-0) ove sezone, a u trećem kolu Mastersa u Majamiju odmeriće snage sa Britancem Danijelom Evansom.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)