MOMČE, PAMET U GLAVU: Dušan Vlahović igrao "na kašičicu", trener Juventusa imao šta da mu zameri

Novosti online

12. 03. 2022. u 22:10

DUŠAN Vlahović je ovih dana jedna od najvećih fudbalskih tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti.

МОМЧЕ, ПАМЕТ У ГЛАВУ: Душан Влаховић играо на кашичицу, тренер Јувентуса имао шта да му замери

Tanjug/AP

Naravno, to i ne čudi: ostvario je nedavno nešto što Italija ne pamti - odmah po prelasku u drugu ekipu proglašen je za igrača meseca od strane svojih kolega, iz Udruženja fudbalera u Italiji.

Ali, u subotu se desilo nešto što možda i nije očekivao.

Naime, iako je donekle logična bila odluka trenera Juventusa Masimilijana Alegrija da srpskog golgetera odmori pred meč Lige šampiona sa Viljarealom, pa Vlahovića nije uvrstio među startere za prvenstveni meč sa Sampdorijom, to što je naš internacionalac ušao u igru u poslednjih 25 minuta nije sprečilo šefa stručnog štaba da uputi i jednu malu kritiku.

Masimilijano Alegri, trener Juventus / Foto: AP

Kada se meč završio, a Juventus je pobedio sa 1:3 (poveo je autogolom Jošide u 23. minutu, dvostruki strelac je bio Morata - u 34. i 88. minutu, dok je za domaćina iz Đenove pogodak postigao Sabiri, u 84, i to nakon što je Kandreva prokockao penal deset minura ranije), Alegri je ovako odgovorio na pitanje kako mu se činila Vlahovićeva igra:

- Najpre moram da kažem da smo mi, tehnički posmatrano, odigrali dobro, ali moramo da se popravimo kada se radi o kontrolisanju dešavanja na utakmici. To je naročito vidljivo bilo u drugom poluvremenu. Na primer, Vlahović je dobro odigrao kada je ušao, ali on uvek ide pravo ka golu rivala, a nama je, eto, bilo potrebno da malo primirimo igru i shvatimo kakav je trenutak u pitanju i kako (bolje) možemo da nanesemo štetu suparniku. Ono što je, ipak, najvažnije, konsolidovali smo se na četvrtoj poziciji, pa sada možemo na najbolji način da se pripremimo za utakmicu koja nas čeka u sredu, rekao je Masimilijano Alegri.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno sa 20 pogodaka deli prvo mesto kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je isto golova koliko i Dušan Vlahović postigao i vođa Lacija, Ćiro Imobile.

Tabela Serije A

 

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!