NADAL POVUKAO POTEZ O KOME PRIČA SVET: Sada je sve jasno: Đoković "ne sme" da ponovi podvig!

Novosti online

12. 03. 2022. u 19:59

RAFAEL Nadal je povukao važan potez kojim je otkriveno koliko ozbiljno shvata "pretnju Novak Đoković".

НАДАЛ ПОВУКАО ПОТЕЗ О КОМЕ ПРИЧА СВЕТ: Сада је све јасно: Ђоковић не сме да понови подвиг!

Tanjug/AP

Naime, španski as je rešio da ne učestvuje na turniru masters serije u Majamiju.


On se povukao sa liste učesnika na tom nadmetanju, na kome je trebalo da nastupi 14. put u karijeri.


Nadal je u Majamiju debitovao 2004, a već sledeće godine prvi put je stigao do finala, kada ga je savladao Rodžer Federer.

Rafa je petostruki finalista Majamija, ali nikada tamo nije podigao trofej - poslednji put je učestvovao 2017, kada ga je, baš kao 12 godina pre toga, Federer savladao u borbi za titulu.


Nakon što je odigrao samo jedan turnir u drugoj polovini 2021, Nadal se na impresivan način vratio tenisu ove sezone, osvojivši najpre Australijan open, na kome Novak Đoković nije mogao da brani tri uzastopne titule jer je dan pred početak turnira deportovan iz te zemlje kao "osoba opasna po zdravlje i red u državi".
 

Novak Đoković / Tanjug/AP

Rafa se potom odmarao tri nedelje, pa nastavio svoj pohod, u Akapulku, a trenutno je na turniru Indijan Vels, gde ga na putu ka četvrtom peharu (a prvom od 2013.) najpre čeka Sebastijan Korda.


Imajući u vidu da je Nadal danas zvnaično odustao od Majamija (gde će se teniseri nadmetati od 23. marta do 3. aprila), Španac je "otkrio svoje karte": želi da se što bolje pripremi za deo sezone tokom kog će se turniri održavati na terenima sa šljakom kao podlogom.


Kruna tog segmenta teniske 2022. je, svakako, Rolan Garos, čiji je Rafael Nadal apsolutni rekorder sa 13 titula, ali je baš na pariskoj šljaci prošle sezone izgubio u polufinalu od Đokovića, koji potom i osvojio pehar.


Ne želeći da mu se uveća broj poraza na Otvorenom prvenstvu Francuske, a ima ih samo tri u celoj karijeri, španski as je rešio da se što bolje pripremi. Sve sa ciljem da upravo u prestonici Francuske dođe do svog 22. grend slema. Po 20, podsetimo, imaju Đoković i Rodžer Federer.

Inače, i Nole je rešio da se dobro spremi za "sezonu na šljaci", o čemu svedoče i najnovije vesti o rasporedu Novaka Đokovića u 2022.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)