ĐOKOVIĆ NAMESTIO ŽREB? Portugalac besan, ništa bolje nisu prošli Medvedev i Nadal

Novosti online

10. 03. 2022. u 14:38

HOĆU - neću!? Novak Đoković nastavlja da pravi pometnju u "belom sportu" i kada se ne pojavi na turniru...

ЂОКОВИЋ НАМЕСТИО ЖРЕБ? Португалац бесан, ништа боље нису прошли Медведев и Надал

Foto: Printskrin Instagram/tipsarevicjanko

Tako je i pred Indijan Vels, gde je Srbin taktizirao do poslednjeg trenutka. I na kraju odlučio da ne ide u SAD.

Nekima se svidelo, nekima ne. Ima onih koji su ispaštali zbog toga, a to je pre svega Portugalac Žoao Souza, koji je zbog toga morao u kvalifikacije za takmičenje Serije 1.000 u Kaliforniji.

Souza je kao "laki luzer" zauzeo Đokovićevo mesto na žrebu, međutim zamerio je Srbinu jer je "potpuno nepotrebno igrao u kvalifikacijama".

Da se Đoković nije prijavio, Souza bi automatski igrao na Indijan Velsu, a ovako je proveo pet sati na terenu i tek kao "laki luzer" ušao u žreb.

"Nema stvari poput pravde u tenisu, ali mislim da smo zaslužili sreću ovaj put", poručio je Souza nakon informacije da se Đoković povukao sa turnira.

Amerikanci su otišli još dalje od Souze. Oni misle da je Novak ovo uradio namerno, kako bi poremetio prve favorite turnira Rafaela Nadala i Danila Medvedeva.

Naime, Đoković je na žrebu bio drugi nosilac i tako je automatski zauzeo mesto u drugoj polovini kostura, pa je tako uticao da Medvedev dobije teže rivale nego što bi inače.

Rusu su tako na putu ka finalu Nadal i Cicipas, ali i drugi opasni teniseri poput: Ruda, Sinera, Šapovalova, Alkaraza, Norija, Bautiste-Ahuta, Monfisa, ali i uvek neugodnog Kirjosa koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Indijan Velsu, nakon sjajne predstave na Australijan openu.

A sa druge strane je situacija znatno drugačija... Đokovićevo mesto zauzeo je "laki luzer" Souza, pa je najbolje rangirani teniser  u tom delu kostura Zverev, dok su tu još Beretini, Rubljov, Ože-Alijasim i Karenjo-Busta.

Tako je Đoković, namerno ili ne, napravio neizbalansiran žreb za turnir na kome ne učestvuje, a Ameri naširoko pišu o tome.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede