HRVATI O NOĆNOJ MORI SRBINA: Novak Đoković je izgubio sve!

Novosti online

10. 03. 2022. u 08:14

NOVAK Đoković neće igrati ni američku turneju. Srbin će propustiti masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

ХРВАТИ О НОЋНОЈ МОРИ СРБИНА: Новак Ђоковић је изгубио све!

Foto: AP

Novak nije dobio dozvolu za ulazak u SAD jer nije vakcinisan.

- Dok sam automatski bio na listi za masterse u Indijan Velsu i Majamiju znao sam da je malo verovatno da ću putovati. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da se propisi neće menjati, tako da neću moći da igram u SAD. Srećno onima koji igraju na ovim sjajnim turnirima - napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Ponovo je Novak pokazao veličinu, ali ne i inostrani mediji, koji veličaju novu zabranu Srbina. Jedni od njih su i nama dobro poznati Hrvati.

- Drugom teniseru sveta ponovio se australijski scenario, ni Amerikanci mu nisu dopustili da nastupi na turnirima u njihovoj zemlji zbog svog kovid protokola. Sa tom razlikom što ovaj put Đoković nije ni pokušao da uđe u SAD, već je čekao konačnu odluku o tome može li da dođe u SAD - počinje tekst 24 sata.hr, koji podseća na loše rezultate Srbina

- Đoković, dakle, propušta američku turneju i sada može da čeka šljaku. U ovoj godini igrao je tek nedavno na turniru u Dubaiju gde ga je šokirao Veseli. Pritom je Novak izgubio prvo mesto na ATP listi na kojem je sada Danil Medvedev. Noćna mora za srpskog tenisera se nastavlja. Zbog njegovih stavova o vakcini, o raskidu saradnje razmišlja i Đokovićev najveći sponzor "Lakost". Iako su prvobitno objavili kako su to njegovi privatni stavovi koji se njih ne tiču, očito su u međuvremenu promenili mišljenje. 

Srbin ostaje bez 27 miliona dolara

Prema pisanju Hrvata, Novak gubi sve, trofeje, novac, mesto na ATP listi.

- Đoković od Lakoste godišnje zaradi devet miliona evra, a kako ugovor vredi do 2025. godine, mogao bi ostati bez 27 miliona dolara! Vrednost njegove imovine je 220 miliona dolara, tokom dugogodišnje karijere zaradio je ogroman novac od sponzora i od tenisa, ali kako ne igra u poslednje vreme, a najveći sponzori se povlače, i on bi to mogao osetiti na svojoj koži. Troškovi se nižu, a dotoka novog novca nema. Poznati svetski brend ne želi imati ambasadora koji je protivi vakcine i razmišljaju o raskidu saradnje, a da cela priča ide u tome smeru, navodno dokazuje i činjenica kako je francuska firma angažovala proslavljenu američku teniserku Venus Vilijams koja bi upravo umesto Novaka trebala da postane glavno lice Lakoste.

Definitivno, korona je uradila nešto što nije mogao niko godinama, da skine Novaka sa trona, a da li će mu još praviti problema pokazaće vreme pred nama.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije