NADAL ODUSTAO OD TRKE SA ĐOKOVIĆEM: To je prošlost za mene, moji ciljevi su drugačiji

Novosti online

23. 02. 2022. u 11:34

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal smatra da je njegova borba sa najvećim rivalima za prvo mesto na ATP listi završena i da nema velike šanse da ponovo bude na čelu.

НАДАЛ ОДУСТАО ОД ТРКЕ СА ЂОКОВИЋЕМ: То је прошлост за мене, моји циљеви су другачији

Tanjug/AP

Trenutno peti igrač sveta je posle pobede nad Denisom Kudlom (6:3, 6:2) istakao da su ga fizički problemi sprečili da još koju godinu provede na prvom mestu.

"Prvo mesto je za mene prošlost"

- To vreme je za mene prošlo, nažalost. Fizički problemi su me sprečili da još koju godinu završim na prvoj poziciji. Danas su moji ciljevi drugačiji. Neću da trčim za tim jer bi to bila greška. Međutim, ukoliko se ta prilika ukaže, bio bih srećan. Mnogo je igrača mladih koji su spremni da igraju na svim dostupnim turnirima. Ja moram da budem probirljiviji. Neću menjati svoj kalendar zbog poena - rekao je Nadal.

Potom se dotakao i meča sa Amerikancem u prvom kolu Akapulka.

- Generalno sam igrao dobro. Osećam se dobro kada igram i to je najbitnije, a na sve to pobedio sam na ovom novom stadionu. Uvek je lepo videti kada organizatori ulažu u naš sport. Prelepo veče, igranje pred ovom publikom je uvek nešto posebno.

Za kraj je govorio o favoritima za titulu u Meksiku na turniru koji je veoma jak.

- Nikada ne smatram sebe za favorita i trudim se da svakog rivala pojedinačno ispoštujem. Danas sam igrao protiv Kudle i to mi je bio cilj, sutra protiv Kozlova i tada će mi to biti cilj. Moram da gradim iz dana u dan i budem bolji sa svakom novom rundom. Znam da je ovo jedan od najtežih ATP turnira iz serije 500, ali ću se potruditi da dam svoj maksimum - zaključio je Rafa.

Podsetimo, Nadal je osvojio Australijan open pobedivši u finalu Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024