"VLAHOVIĆ JE RASNI CENTARFOR": Srbin ne prestaje da oduševljava legendu Juventusa

Novosti online

23. 02. 2022. u 11:00

DUŠAN Vlahović je golom debitovao u Ligi šampiona. Pohvale na račun srpskog fudbalera stižu od legendi Juventusa.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ РАСНИ ЦЕНТАРФОР: Србин не престаје да одушевљава легенду Јувентуса

Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Sjajni napadač je sa 22 godine i 25 dana postao drugi najmlađi strelac "stare dame" u elitnom takmičenju. Jedini mlađi od njega je legendarni Alesandra del Pjero koji je gol na debiju u Ligi šampiona postigao sa 20 godina i 308 dana.

Upravo je popularni "Pinturikio" govorio o Vlahoviću. Istakao je i da ne vidi satisfakciju u tome što je rekord ostao u njegovom vlasništvu.

- Rekordi su tu da bi se rušili. Ako ne ovoga puta, onda nekog sledećeg. Jednog dana će svi moji rekordi biti srušeni. Postoje istorijski momenti u kojima se to dešava - rekao je Del Pjero.

Srbin je posle remija sa Viljarealom (1:1) naglasio da nema potrebe da ga porede sa slavim Italijanom, naravno uz sav respekt prema Del Pjeru.

- On je u pravu kada kaže da nema potrebe da ga porede sa bilo kim. Ne treba da ga porede ni sa mnom, ni sa bilo kim drugim. Svaki igrač treba da ima svoj put, a Vlahovićev je do sada jako dobar i nadam se da će biti sve bolji i bolji.

Legenda Juventusa je oduševljen kako je Vlahović reagovao kod gola koji je postigao.

- To je gol rasnog centarfora. Danilo je poslao vertikalnu loptu idealnu za Vlahovića koji sjajno napada prostor. A Viljareal se nije snašao u tom napadanju prostora. Vlahović je realizovao napad u maniru klasnog napadača. Primio je loptu spolja jer bi u svakom drugom slučaju bio blokiran. Raul Albiol mu je bio blizu ali je Vlahović iskoristio prednost u odnosu na štopera koji je hteo da zatvori šut u bliži ugao i ostavio mu dalji. Vlahović je već znao gde je gol i nije ni morao da podigne glavu i da pogleda. Reagovao je desnom nogom i ukrao golmanu vreme da se namesti.

Takođe, oduševljen je Vlahovićevom požrtvovanošću i time što ima veliku želju da uvek bude u službi tima.

- Vlahović je odigrao sjajnu utakmicu. Mnogo se žrtvovao za ekipu, pogotovo u drugom poluvremenu koje je bilo teško za Juventus - zaključio je Del Pjero.

Mladog napadača je pohvalio i Alesio Takinardi koji je zajedno sa Del Pjerom igrao za "staru damu".

- Odigrao je Juve dobro prvo poluvreme ali je u drugom primio gol koji ne sme da se primi. Viljareal me nije impresionirao, Juve može da prođe dalje. Vlahović? Dobio je malo lopti... Izvanredan je. Garantuje gol ili dva po meču.

"Vlahović je igrač velikog karaktera"

A šta tek reći za pohvale od velikog Fabija Kapela koji jako ceni kvalitete Dušana Vlahovića.

- Vlahović je dokazao da je igrač velikog karaktera. Sudija je prespavao neke momente u utakmici i zaboravio da nekoliko puta svirne u korist Vlahovića. Ono što volim kod njega je njegov stav i želja da svim silama pomogne saigračima. U derbiju protiv Torina nije bio dobar ali moramo reći da je bio sjajno čuvan od strane sjajnog čuvara koji mu nije dozvolio mnogo trčanja. Možda je protiv Torina bio i malo umoran. Mislim da ga ove velike utakmice inspirišu - istakao je Kapelo.

On je potom uporedio Srbina sa Romeluom Lukakuom.

- Vlahović nema brzinu i snagu Lukakua, ali je tehnički mnogo jači napadač - zaključio je iskusni fudbalski stručnjak.

BONUS VIDEO: NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)