"NOŽ U LEĐA FEDERERU": Vavrinka izabrao najboljeg tenisera

Novosti online

17. 02. 2022. u 11:54

STANISLAS Vavrinka je bio jedan od omiljenih igrača na ATP turu. Švajcarac nikada nije ulazio u konflikte i razmetao se izjavama, a neretko je znao i na grend slemu da pokvari slavlje "velike trojke".

НОЖ У ЛЕЂА ФЕДЕРЕРУ: Вавринка изабрао најбољег тенисера

Foto: EPA

Vavrinka je već dugo van terena, ali ima nameru da se u skorije vreme vrati na isti.

- Ljudi me pitaju zašto se vraćam, ali ja i dalje izuzetno volim tenis. Ono što me motiviše je to što znam da ću uživati na terenu – rekao je Stan.

Vavrinka je trostruki grend slem osvajač, ima titule na svim najvećim turnirima osim Vimbldona, a mnogi smatraju da je njegov nivo tenisa tada neprevaziđen, čak ni od strane NovakaĐokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. A jedan od pomenute trojice je i njegov omiljeni igrač.

- Šta god da se desi, druge igrače ne možemo da poredimo sa Nadalom. Rafa je bio van terena četiri, pet ili šest meseci svake druge godine… Bez obzira na to koliko su ozbiljne njegove povrede bile, on se uvek vraćao - rekao je Vavrinka i potom nastavio da hvali Španca, što se neće svideti njegovom zemljaku Federeru.

- Pre nego što je počeo Australijan open, rekao sam da će ga Nadal osvojiti. On je neverovatan šampion. Sada ima 21 grend slem titulu, videćemo hoće li Novak i ostali imati više - zaključio je Vavrinka.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju