NADAL JE FAVORIT NA ROLAN GAROSU? Bivši šampion Frenč opena ne vidi ko može da pobedi Španca - osim Đokovića

Novosti online

04. 02. 2022. u 14:49

FRANCUSKI teniser Rišar Gaske smatra da Rafael Nadal neće imati od koga da izgubi na Rolan Garosu, ako tamo ne bude Novaka Đokovića koji jedini može da ga pobedi.

НАДАЛ ЈЕ ФАВОРИТ НА РОЛАН ГАРОСУ? Бивши шампион Френч опена не види ко може да победи Шпанца - осим Ђоковића

FOTO: EPA

Nadal je u Melburnu osvojio 21. grend slem titulu. Na Rolan Garosu će juriti 22. ukupno, a 14. trofej musketara, što bi ga učvrstilo na prvom mestu rekordera.

- Mislim da je stvarno prejak, nemam reči da to opišem. Možda nije igrao najbolje što može posle povrede, ali je protiv Šapovalova i Beretinija bio dominantan, a oni su veliki igrači. I onda je pobedio Medvedeva. Sve dok se takmiči, i pogotovo ako tu nema Federera i Đokovića, kao što je bilo u Australiji, uvek je favorit - smatra Francuz.

- Ne vidim stvarno ko može da ga pobedi u Parizu osim Novaka Đokovića - zaključio je Gaske.

Gaske je 2004. osvojio Rolan Garos u miks dublu sa zemljakinjom Tatjanom Golovin, a dve godine ranije slavio je i u juniorskom singlu. Nekada je smatran talentom u rangu sa Novakom i Nadalom, ali nije ispunio očekivanja, iako je dugo bio član top 10 na ATP listi, a najbolji plasman bio mu je sedmo mesto.

Od Nadala izgubio je svih 17 međusobnih duela, a Novaka je pobedio samo jednom u 14 susreta. Najviše pobeda u susretima sa "velikom trojkom" ima protiv Federera, koga je savladao dva puta u 18 susreta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri