DANIL - MANJE "ZLO": Đokoviću bi odgovaralo da Rus pobedi Nadala u finalu Australijan opena

Đ. SAMOILOVIĆ

29. 01. 2022. u 09:05 >> 09:09

ZA titulu u Melburnu - Rafael Nadal na Danila Medvedeva (nedelja, 9.30). Španac za 21 grend slem titulu u karijeri, Rus za drugu i prvo mesto na ATP listi.

ДАНИЛ - МАЊЕ ЗЛО: Ђоковићу би одговарало да Рус победи Надала у финалу Аустралијан опена

FOTO: AP

Do privilegije da se bori za krunu na Australijan openu, Nadal je stigao trijumfom nad Mateom Beretinijem (3:1), dok je Medvedev sedmi put u karijeri bio bolji od "arhineprijatelja" Stefanosa Cicipasa (3:1), čime je obezbedio priliku da stigne do drugog uzastopnog GS trofeja.

RASPORED

TENISERI - polufinale: Beretini - Nadal 1:3, Cicipas - Medvedev 1:3. Finale: Nadal - Medvedev (nedelja, 9.30).

TENISERKE - finale: Kolins - Barti (subota, 9.30).

Nedeljno finale, znatno će uticati i na Novaka Đokovića, koji će ako bude gledao okršaj Španca i Rusa, morati da se nada "manjem zlu", odnosno tituli Medvedeva. Jer ukoliko Rafa podigne pehar "Norman Bruks", prednost u grend slem krunama će ponovo biti na strani borbenog Španca (21:20) koji bi u tom slučaju, u sopstvenom carstvu Bulonjske šume za četiri meseca, na Rolan Garosu imao priliku da se dodatno odlepi.

Sa druge strane, titula Medvedeva za Srbina znači gubitak prvog mesta na ATP listi, čiji je tron preuzeo početkom 2020. i kroz pandemiju virusa korona ga ljubomorno čuvao. Ali, što bi naš narod rekao, "kako došlo, tako i otišlo". Primat na čelu ATP liste, lako se preuzme, prednost Nadala sa druge strane u broju GS trofeja, se ne briše tako lako.

- Opet ću igrati sa nekim ko juri 21. titulu. Prošli put je Rafa gledao na TV, ne znam za koga je navijao. Za dva dana će Novak gledati (smeh) - aludirao je Danil na finalni meč prošlogodišnjeg Ju-Es opena kada je spustio rampu na Novakov pohod ka 21. grend slem tituli i kalendarskom slemu.

RAFA NEĆE O REKORDU

FOTO: AP

NI posle pobede nad Beretinijem, Nadal nije hteo da ističe u prvi plan priliku da osvoji 21. grend slem krunu.

- Za mene je važnije da osvojim Australijan open od bilo koje staistike vezane za sport, istoriju. Zaista to mislim. Srećan sam što sam deo ove ere tenisa, što činim sve uz dvojicu igrača. Na neki način, nije važno imati jedan više ili manje. Mislim da smo svi uradili neverovatne stvari - kazao je Nadal.

Zanimljivih trenutaka, Rus je imao i tokom meča, kada je u naletu besa rekao sve i svašta glavnom sudiji Haumeu Kampistolu jer je bio ubeđen da otac Stefanosa, Apostolos sve vreme daje instrukcije svom sinu, što je u tenisu poznatije kao "koučing", ali je zabranjeno.

- Gledaj me kad ti pričam. Njegov otac priča svaki poen? Da li si glup? O, Bože. Ti si loš čovek. Kako možeš da budeš tako loš u polufinalu grend slema? - besneo je Rus, ali je na kraju ipak imao razloga za slavlje.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu