ČUDO NA AUSTRALIJAN OPENU: Crnogorka izbacila šampionku Ju-Es opena

Novosti online

20. 01. 2022. u 12:26

AUSTRALIJAN open je u četvrtak obilovao uzbuđenjima.

ЧУДО НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Црногорка избацила шампионку Ју-Ес опена

Tanjug/AP

U ženskoj konkurenciji naročito.


Za najveću senzaciju pobrinula se Danka Kovinić, koja je sa grend slema u Melburnu eliminisala šampionku Ju-Es opena Emu Radukanu.


Crnogorka je posle dva sata i 36 minuta velike borbe uspela da, iako je tek 98. na rang-listi Ženske teniske asocijacije, savlada Britanku sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3.


Interesantno, šampionka njujorškog grend slema je jedini set osvojila kada je i imala najviše problema sa žuljevima, ali nije imala snage, a ni rešenja da zaustavi nadahnutu autsajderku.


Kovinićeva, koja je prvi put u karijeri dogurala do trećeg kola nekog od četiri najveća turnira, imaće za narednu suparnicu bolju iz meča u kome se sastaju Simona Halep iz Rumunije i Brazilka Hadad Maja.


Inače, na Australijan openu se danas desila velika "seča favorita" u ženskoj konkurenciji jer su ispale i treći nosilac, Garbine Mugurza, i šesta (Kontaveit) i 12. (Ribakina), a i pomenuta Radukanu, koja je bila 17. favorit.


Muguruza je poklekla u duelu sa Aliz Korne (3:6, 3:6), Kontaveut od Dankinje Tauson (2:6, 4:6), a Ribakina je predala Žangovoj meč dok je Kineskinja vodila sa 6:4, 1:0.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se dešava u vezi sa Australijan openom 2022, koji je počeo u ponedeljak bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a